Naslovnica Lifestyle Mala crna haljina – nosi se i na hlače ili uz bunde...

Mala crna haljina – nosi se i na hlače ili uz bunde jarkih boja

2315
PODIJELI
oglasi

Ove godine vrlo su popularne čipkaste male crne haljine, kao što su dizajneri pokazali u svojim kolekcijama, a poznate glumice nosile u Cannesu

Iako jednostavna, mala crna haljina nezaobilazan je izbor mnogih žena kada je riječ o partyjima, osobito u blagdansko vrijeme. Legendarnoj Coco Chanel možemo zahvaliti na još legendarnijem komadu odjeće. A svjetskim dizajnerima što je obožavaju i reinterpretiraju već desetljećima.

Na njezin glamurozan look utjecala je talijanska dizajnerica Elsa Schiaparelli, koja je obožavala ukrase kao i istaknuta ramena, pa su njezine haljine često imale oboje. Naravno, malu su crnu haljinu popularizirale i brojne ikone stila poput Marilyn Monroe, Audrey Hepburn…

Devedesetih je doživjela svoju renesansu, a tada su je počele nositi fashionistice poput Kate Moss i Naomi Campbell. Naomi je na reviji za Chanel nosila vrlo kratku haljinu s kakvom se Coco vjerojatno ne bi složila, no Lagerfeld je odlučio napraviti vrlo kratku verziju.

Coco baš i nije odobravala minice. Ove godine vrlo su popularne čipkaste male crne haljine, kao što su dizajneri pokazali u svojim kolekcijama, a glumice nosile u Cannesu. Anthony Vaccarello svoje je mini haljine upotpunio svjetlucavim aplikacijama zvijezda, a modna kuća Valentino dodala im je resice i kožu.

Neke modele malih crnih haljina možete nositi i na hlače, upariti s bundama u jarkoj boji ili se poigrati color-blockingom tako da je upotpunite detaljima u boji. Upečatljiv nakit i biserne ogrlice njezini su najbolji prijatelji, a ove sezone vrlo je popularna i midi dužina, koja je sjajan odabir za posao ili formalnija druženja, a minice idealne za partyje.

Jedna od najpopularnijih malih crnih haljina je ona iz filma “Doručak kod Tiffanyja”. Haljina je na dražbi prodana za oko četiri milijuna kuna.

24sata.hr