Naslovnica Show Film Ovo su filmovi koji će upotpuniti božićnu atmosferu u vašim domovima

Ovo su filmovi koji će upotpuniti božićnu atmosferu u vašim domovima

120
PODIJELI

Niske temperature i slobodni dani savršena su prilika za sklupčati se ispred televizora pod omiljenom dekicom. Kao uvod u praznični vikend, Elle donosi nekoliko prijedloga božićnih filmova u kojima ćete sigurno uživati.

Divan život

Divan život (eng. It’s a Wonderful Life) filmski je klasik Franka Capre iz 1946. godine, s Jamesom Stewartom u glavnoj ulozi. Radnja filma bazira se na pripovijetki “The Greatest Gift” (“Najveći dar”) američkog književnika Philipa Van Doren Sterna. Iako danas ima status božićnog klasika, u svoje vrijeme ovaj film loše je prošao na kino-blagajnama i donio puno problema svom autoru Franku Capri.

Predbožićna noćna mora Tima Burtona

Ovaj muzički animirani film govori o stanovnicima Grada noći vještica (Halloween Town), na čelu s Jackom Skellingtonom, koji pokušavaju prekinuti monotoniju slavljenja Noći vještica novim praznikom, Božićem. “Predbožićnu noćnu moru” režirao je Henry Selick, animator koji se bavi tehnikom stop animacije. Film se jednim dijelom temelji na crtežima i pjesmama Tima Burtona koji je bio i koproducent filma, ali nije ga režirao kako se ponekad misli, iako je bio uključen u njegovo nastajanje.

Vilenjak

Bajkovita komedija s elementima fantastike, “Vilenjak” cijenjenog redatelja Jona Favreaua upravo je takav film, topla priča o svemu što možemo i moramo biti. Will Ferrell danas je bez ikakve dvojbe jedan od najboljih i najpopularnijih komičara na svijetu što je dokazao i ovom ulogom, a uz njega, svojom se ulogom ističe i legendarni James Caan.

Ljubav i praznici

Scenaristica i redateljica ovog izvrsnog, zabavnog i duhovitog filma, Nancy Mayers, holivudski je zaštitni znak za dobre komedije i romantične komedije. I Cameron Diaz i Kate Winslet za ovaj film bile su nominirane za više nagrada za najbolje uloge, a zanimljivo je da su čak na dva filmska nadmetanja Jude Lowe i Cameron Diaz bili nominirani za najbolji filmski poljubac.