Naslovnica Show Film “Ratovi zvijezda” oborili rekord: Za jednu nedjelju 517 miliona dolara!

“Ratovi zvijezda” oborili rekord: Za jednu nedjelju 517 miliona dolara!

102
PODIJELI

Film “Ratovi zvijezda: Sila se budi” tokom prve nedjelje prikazivanja u američkim bioskopima zaradio je 238 miliona dolara, što je rekord u istoriji američke i svjetske kinematografije.

Zarada koju je ostvarila kompanija “Volt Dizni” znatno je veća od one koju su imali producenti filma “Svijet u doba jure”, koji je ovoga ljeta u prvoj nedjelji prikazivanja donio u tom trenutku rekordnih 208,8 miliona dolara.

Čini se da su prethodne nedjelje u Americi gledani samo “Ratovi zvijezda”, jer je na drugom mjestu po prihodu na blagajnama animirano ostvarenje “Alvin i vjeverice: Velika avantura” sa zaradom od 14,4 miliona dolara. Na trećem mjestu je film “Sestre” sa zaradom u prvoj sedmici prikazivanja od 13,42 miliona dolara.

Ovaj uspjeh djeluje još impresivnije kad se doda 279 miliona dolara zarađenih u ostatku svijeta, tako da ukupna zarada novog nastavka ove čuvene svemirske sage dostiže iznos od 517 miliona dolara i na dobrom je putu da sruši rekordnu zaradu “Avatara” od 2,7 milijardi dolara.

pressrs.ba