Naslovnica Vijesti BiH Skupština ZDK-a danas održava i radnu i svečanu sjednicu

Skupština ZDK-a danas održava i radnu i svečanu sjednicu

30
PODIJELI

Zastupnici u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona danas će održati  31. sjednicu koja će biti podijeljena u radni i svečani dio. Tokom radnog dijela razmatrat će se program obilježavanja Dana Zeničko-dobojskog kantona za 2016.godinu i verifikovati odluka Odbora za javna priznanja o dodjeli “Plakete Zeničko-dobojskog kantona”.

Na dnevnom redu je i prijedlog Zakona o javnom okupljanju, poslanička inicijativa za donošenje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije, te informacija o realizaciji poticajnih mjera kantonalne vlade Kantona za subvencije privatnim preduzećima i poduzetnicima).

Pred poslanicima će biti i izvještaji o radu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, poslovanju JP „Šumsko-privredno društvo ZDK“, Javne ustanove Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, JU „Penzionerski dom sa stacionarom ZDK“, i o radu JU Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona za 2015. godinu.

U svečanom dijelu sjednice povodom “Dana Zeničko-dobojskog kantona” poslanicima i gostima će se uz prigodan govor obratiti premijer Vlade Kantona Miralem Galijašević, a zatim će se dodijeliti javna priznanja Zeničko-dobojskog kantona.

(FENA) F.F.