Naslovnica Lifestyle Bračni par iz SAD-a oborio svjetski rekord za najduže putovanje u jednoj...

Bračni par iz SAD-a oborio svjetski rekord za najduže putovanje u jednoj zemlji

30
PODIJELI

Greg Cayea i Heather Thompson su otišli iz Gilberta, Arizona 7. jula i od tada su putovali u 22 nacionalna parka, uključujući Nacionalni park Zion, Nacionalni park Crater Lake i Yellowstone i to za 103 dana.

Oni i dalje nastavljaju svoje putovanje s četverotočkašem Subaru Outbackom, a prije odlaska Cayea je kupio nove gume, promijenio ulje i kupio novi fotoaparat.

S obzirom da je Greg pisac, dio njihovih putovanja je dijelom finansiran i od prodaje njegove knjige. Na svom putu do sada su pronašli desetine naizgled neočekivanih turističkih atrakcija, uključujući i safari u Južnoj Dakoti ili “duh” grada Bayhorsea, Idaho.

U razgovoru za MailOnline Travel, Cayea je rekao da je jedan od najboljih dijelova putovanja bio pokazivanje prijateljima putem društvenih medija svih “kutaka i pukotina zemlje”. U međuvremenu je Thompson otkrila da je najviše uživala u nacionalnim parkovima.

Inače, prethodni rekord za najduže putovanje na svijetu u aprilu su postavila četiri muškarca koji su kroz Indiju prošli 22,406.66 kilometara.

 

klix.ba