Naslovnica Vijesti Centralna Vlašić: Četrnaesta redovna sjednica Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova Federacije BiH

Vlašić: Četrnaesta redovna sjednica Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova Federacije BiH

47
PODIJELI

Savez općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine, najavljuje da će se Četrnaesta redovna sjednica Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova Federacije BiH održati u srijedu, 19. oktobra/listopada 2016. godine na Vlašiću, Hotel Pahuljica, sa početkom u 12.00 sati.

Na sjednici članovi Predsjedništva će biti detaljno upoznati o aktivnostima koje je Savez poduzeo u proteklom periodu.

Posebno će se apostrofirati Prijedlog Sporazuma o saradnji Parlamenta Federacije BiH, Vlade Federacije BiH i Saveza općina i gradova Federacije BiH koji je podržala Vlada FBiH na 71. sjednici održanoj 29. septembra/rujna u Sarajevu.

Predsjedništvu će se prezentirati projekat uvođenja trezorskog poslovanja u jedinicama lokalne samouprave u Federaciji BiH koji će implementirati Savez u saradnji sa Finit Consalting d.o.o.

Također, Predsjedništvu će biti upoznato sa aktuelnostima po pitanju podnešene tužbe Saveza protiv Federacije Bosne i Hercegovine u vezi sa izuzimanjem jedinica lokalne samouprave od otplate duga prema Međunarodnom monetarnom fondu, kao i sa predstojećim aktivnostima vezanim za pripremu i sazivanje Izborne skupštine Saveza.

Predsjedništvo Skupštine Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine u mandatu 2013. – 2016. čine načelnici iz sljedećih općina: Bužim, Tomislavgrad, Goražde, Vogošća, Konjic, Kalesija, Grude, Domaljevac-Šamac, Novo Sarajevo, Čitluk, Busovača, Visoko i Zenica.

Izjave za medije su planirane prije početka sjednice.