Naslovnica Vijesti BiH SDA traži da se Srbija distancira od politike Milorada Dodika

SDA traži da se Srbija distancira od politike Milorada Dodika

58
PODIJELI

“Pozivamo ga da poštuje Dejtonski mirovni sporazum i da se usmjeri na rješavanje gorućih problema građana eniteta na čijem je čelu. Dodik svojom huškačkom retorikom prikriva loše ekonomsko stanje i nizak životni standard građana entiteta RS-a”, saopćeno je iz SDA.

Dodaju da politika koju on vodi nanosi štetu svima u Bosni i Hercegovini, ali prije svega nanosi štetu građanima koji sve teže žive u entitetu RS.

“Ono što radi Dodik vodi ka raspakivanju Dejtonskog mirovnog sporazuma: ukoliko do toga dođe, prvo će biti dovedeno u pitanje postojanje entiteta RS, koji je nastao tim sporazumom. BiH je postojala i prije Dejtonskog sporazuma i nastavit će postojati i sa njim i bez njega”, ističu iz SDA.

Kako kažu, umjesto da se okrene rješavanju životnih problema građana, poboljšanju ekonomske situacije, privlačenju stranih investicija, Dodik svojom politikom uvodi BiH i cijeli region u konflikt sa nesagledivim posljedicama.

“Od antidejtonske i secesionističke politike Milorada Dodika jasno se mora distancirati Srbija kao potpisnica Dejtonskog mirovnog sporazuma. Bilo kakvi postupci kojima se iskazuje nepoštivanje institucija BiH, suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH direktna su podrška remetilačkoj politici Dodika”, zaključuju iz SDA.

 

klix.ba