Naslovnica Vijesti BiH Prezentovane lokacije za izgradnju azila u Travniku (VIDEO)

Prezentovane lokacije za izgradnju azila u Travniku (VIDEO)

77
PODIJELI

Vijećnici Općinskog vijeća Travnik na četvrtoj sjednici razmatrali su deset tačaka dnevnog reda.

Jedna od najzanimljivijih je svakako informacija o provođenju zaključaka OV-a Travnik donesenih 17.novembra 2015. godine vezano za iznalaženje potencijalnih lokacija za izgradnju higijenskog servisa i skloništa za životinje. Problem pasa lutalice je prisutan već duže vrijeme u gradu Travniki i zbog toga je ova tačka privukla najviše pažnje. Komisija za utvrđivanje lokacija za izgradnju skloništa za pse lutalice informisala je vijećnike o petencijalnim lokacijama.

Predsjedavajuća Lukić je istakla da su današnje tačke dnevnog reda većinom bile informativnog karaktera. Vijećnici su između ostalog izjasnili se i o opravdanosti inicijativa o izmještanju JKP „Bašbunar“ u kasarnu Slimena i izgradnju nove zgrade JU “Doma zdravlja” na lokaciji sadašnjeg komunalnog preduzeća.

Vijećnici su izglasali da su opravdane i inicijative za uređenje regionalnog puta R-440 na dionici od naselja Pode do Han Bile i inicijativa za izradu trotoara odnosno pješačke staze na dionici magistralnog puta M-5 od Restorana Smajić do Doca na Lašvi.