Naslovnica Sport Nogomet Poznato na kojem stadionu će GOŠK igrati Premijer ligu

Poznato na kojem stadionu će GOŠK igrati Premijer ligu

29
PODIJELI

Nakon što su predstavnici Goška iz Gabele kao rezervni prijavili stadion Pod Bijelim brijegom u Mostaru, postojale su špekulacije kako će tu igrati svoje Premijerligaške susrete, ali u upravi Gabeljana uvjereni su da će uspjeti zadovoljiti uslove NS BiH i svoje utakmice igrati na domaćem stadionu “Perica – Pero Pavlović”.

“Na licenciranju u Sarajevu smo imali sugestiju da prijavimo rezervni stadion u slučaju da se ne igra u Gabeli. Međutim mi na infrastrukturi u Gabeli trebamo uraditi nešto vrlo malo kako bi zadovoljila uvjete i mi smo sigurni da ćemo to uraditi do početka prvenstva. Imamo rok do zadnjeg dana prije početka prvenstva kako bi završili posao i sigurno ćemo igrati kući.”, izjavio je direktor GOŠK-a, Andrija Jurković za Dnevni list.

Osim toga, Jurković se osvrnuo i na detalje koji su potrebni za dobijanje licence:

“Trebamo uraditi službene prostorije koje su većim dijelom gotove. Postavit ćemo semafor i natkriti jedan dio tribine iako to nisu uvjeti Saveza. Ono što jeste uvjet su VIP loža i Press loža. Ipak u klubu će najbolje sve znati poslije inspekcije iz Saveza. U sljedećem tjednu će predstavnici NS-a BiH doći, obići infrastrukturne kapacitete u Gabeli i kazati što se treba još uraditi. Ali mi smo sigurni da ćemo svoje domaće utakmice igrati u Gabeli.”

sportske.ba