Naslovnica Vijesti BiH UZ AMBIJENT TVRĐAVE VRANDUK: Sa 70 učesnika realizovana treća Šetnja do iftara...

UZ AMBIJENT TVRĐAVE VRANDUK: Sa 70 učesnika realizovana treća Šetnja do iftara (FOTO)

611
PODIJELI

U organizaciji Udruženja Azimuth 135 i planinarskog vodiča Afana Abazovića, sedamdeset šetača jučer poslije 16 sati, krenulo je iz sela Gladovići, na posljednju etapu ovogodišnjeg, trećeg po redu projekta Šetnja do iftara 2017.

Šetači uzrasta od 7 do 77 godina, uživali su u prelijepim vidicima i livadama etape Gladovići – Lisote – Zabrce – Vranduk, duge 13 km.

“Iako smo imali dosta nepovoljnu vremensku prognozu i nije nam bila naklonjena, zbog specifičnosti projekta morali smo da realizujemo turu. Ovo je treća šetnja do iftara te ujedno i posljenja za ovu godinu. Tura je duga 13 km. Sedamdeset osoba se odazvalo na ovaj poziv i to je dosta iznenađujuće jer je ovakva tura izuzetno teška. Etapa je prošla dobro bez ikakvih povreda, sa velikim umorom, hoda se u ramazanskom ambijentu, dakle bez vode, ali živi i zdravi smo došli na Vranduk”, istakao je organizator projekta Šetnja do iftara, Afan Abazović.

Udruženje Azimuth 135 i u narednom periodu nastavlja sa svojim aktivnostima, te tako već u jesen započinje nove izlete, putovanja i etape po planinama u zemlji, regiji, ali i Evropi. Svi zainteresovani detaljnije informacije mogu potražiti na Facebook stranici Azimuth 135.

Suorganizator ovogodišnje Šetnje do iftara je Odbor za međureligijsku suradnju u Zenici, koji su ove godine obezbijedili autobus za učesnike ture, a svoj doprinos su dali i članovi Gorske službe spašavanja, stanica Zenica, koji su također bili dio treće Šetnje do iftara.