Naslovnica Vijesti BiH UZ ŠABANA ŠAULIĆA I ZVIJEZDE ESTRADE: U Zenici finale BH showa“ Valentino...

UZ ŠABANA ŠAULIĆA I ZVIJEZDE ESTRADE: U Zenici finale BH showa“ Valentino zvijezda“ (FOTO)

437
PODIJELI

U press centru Gradske arene “Husejin Smajlović” u Zenici danas je održana prva oficijelna konferencija za medije povodom finalne večeri bosanskohercegovačkog muzičkog show-a “Valentino zvijezda” koji će se u Zenici održati u nedjelju, 2. jula 2017. godine.

Tim povodom, prisutnim medijima obratili su se DJ Deny, kao voditelj, direktor Gradske arene “Husejin Smajlović” Zenica, Feđa Jovanović i Zoran Brkić, direktor produkcije Valentino Records.

“Hvala organizatorima na interesu što su se odlučili da završna noć bude ovdje u Zenici. Nakon mnogo projekata koje smo uradili u Areni pokazalo se da smo zaista dobri organiaztori i dobri domaćini i mislim da ćemo napraviti jedan zajednički spektakl i mislim da će se o njemu pričati još dugo godina”, istakao je direktor Gradske arene “Husejin Smajlović” Zenica, Feđa Jovanović.

Akcije za ovo takmičenje započele su u julu 2016. godine, gdje je produkcija posjetila 11 gradova, te ukupno preslušala 1100 takmičara, nakon koji hje 646 prošlo u naredni krug: “U julu prošle godine započele su audicije u BiH gdje smo obišli 11 gradova i imali smo 646 takmičara koji su došli na audicije kako bi učestvovali na ovom projektu. Na početku je bilo jako teško i nismo znali da će se toliko takmičara prijaviti zbog toga što nam je prva godina, a onda kada si novi u nečemu onda ljudi ne vjeruju u to”, istakao je voditelj Deny.

Po riječima organizatora, Zenica je odrabrana za finale zato što je lijep grad i ima fantastično gostoprimstvo.

“Na početku je bilo riječi da će to biti nešto malo, a zatim su se pojavili fantastični glasovi i znao sam da ćemo imati izvanredne pjevače, ako iko ima, Bosna ima izvrsne pjevače i zaista znamo da pjevamo. Mislim da imamo potencijal da neko na kraju postane valentino zvijezda”, dodao je Deny.

Zoran Brkić, direktor produkcije Valentino Records i jedan od glavnih organizatora ovog projekta istakao je da se radi o velikom spektaklu, te naglasio da se scenografija, ozvučenje i sam ambijent dosad nije vidio u Bosni i Hercegovini i regiji: “Prije nekih par godina postojala je ideja, a prošle godine se započelo sa realizacijom. Htjeli smo našoj omladini i talentima pružiti šanse. Svi smo vjerovali u ovo iako je bilo teško na početku. Nekih 1.100 kandidata se prijavilo od kojih 646 je prošlo audiciju da bi stigli do 14 kvalitetnih pjevača. Audicija je obuhvatala sve vrste muzike i svi su imali priliku da pokažu šta znaju. Starosna dob nije bila ograničena tako da smo imali kandidate od 15 do 60 godina, sada se sve to iskristalisano i stigli smo do polufinala i finala. Mislim da smo spremni za ovakav spektakl”, ističe Brkić.

Važno je naglasiti da su organizatori za finalnu noć koja je na rasporedu u nedjelju, 2. jula 2017. godine pripremili pravi muzički spektakl uz zvijezde Šabana Šaulića, Jalu & Bubu Corelli-a, Maju Berović, Šaku Polumentu, Mirzu Šuta i još veliki broj imena sa ove estrade od kojih se očekuje još uvijek odgovor radi prije zakazanih termina.