Naslovnica Lifestyle Belma Tvico Stambol na sedmici mode u Parizu

Belma Tvico Stambol na sedmici mode u Parizu

327
PODIJELI
Da i jedna mala zemlja poput BiH može ići u korak sa svjetskom modnom scenom potvrđuje uspjeh dizajnerice Belme Tvico Stambol. Nakon niza uspješnih kolekcija, višestrukih nagrada, prvog bh.modnog filma, nekoliko revija širom svijeta, ova modna umjetnica je dobila nesvakidašnju priliku predstaviti se i u prijestonici mode, tokom Pariške sedmici mode koja će se održati krajem septembra ove godine.

Tako će se u showroomu pojaviti ne jedna, nego čak dvije njene nove kolekcije, Semi Couture jesen/zima 2017/18, koju je već poslala u Pariz, te Ready To Wear proljeće/ljeto 2018 čija je izrada u toku.
Ovu kolekciju će bh.javnosti Belma predstaviti odmah po završetku Sedmice mode u Parizu.
Specialno za Boundless kolekciju snimljen je i 2 i po minutni making off film, gdje se može vidjeti kako je nastajala kolekcija.

https://www.youtube.com/watch?v=s0G2AwJOC4Q
SEMI-COUTRE BOUNDLESS Jesen/Zima 2017/18 

BELMA TVICO. Taj je naziv postao simbol mode u Bosni i Hercegovini. Filozofija marke prepoznatljiva je po nevinosću, mladalačkom duhu i zavodljivosti. Moda, umjetnost i film oduvijek su išli ruku pod ruku inspirišući dame koje uživaju u najnovijoj kolekciji. Audrie Hepburn koja glumi pored Rexa Harrison u filmu Moja Zgodna Dama rekla je: “Razlika izmedju dame i djevojčice nije kako se ona ponaša, već kako se ona tretira.” Kreacije Belme Tvico utjelovljuju vječnu sensibilnost i stari holivudski duh. Njeno nadahnuće pripisuje se slikovitom pejzažu isprepletenom s Mooreovim geometrijskim skulpturama. Nakon što je istraživala elemente zemlje, Tvico se pomakla na vatru koja izaziva retro glamur. Kolekcija crvenog tepiha se sastoji od gala toaleta, kombinezona, čipkanih bodija i tres-chique bomber jakni i sakoa. Savremeni modeli iz kolekcije su kreirani pažljivo, sa mnogo detalja, kako bi izrazili eleganciju i karakter osobe koja ih nosi. Sa velikom pažnjom usmjerenom na detalje, čini da besprijekorno iskrojeni luksuzni materijali dodju još više do izražaja. Jedinstveni dizajn paunske haljine s trakama pera na donjem dijelu – signalizira besmrtnu gracioznost. Ljepota žene odražava se u njezinoj duši, koja prevazilazi vječnost.

Foto: E2 Studio Eldar Nurković
Model: Sadžida Murtić
Styling and set: HIVE Creative agency – Gasha Miladinović i Dina Šiber
Hairstyle: Ensar Dervišbegović
Make up: Maja Koristović-Talović