Naslovnica Vijesti BiH Počasni generalni konzul BiH u Turskoj Ahmet Kemal Baysak na sastanku sa...

Počasni generalni konzul BiH u Turskoj Ahmet Kemal Baysak na sastanku sa Fuadom Kasumovićem (FOTO)

334
PODIJELI

U zgradi Gradske uprave u Zenici, gradonačelnik Fuad Kasumović danas je ugostio počasnog generalnog konzula Bosne i Hercegovine u Turskoj Ahmeta Kemala Baysaka.

Kako je istakao Baysak, razgovaralo se o saradnji Turske i Bosne i Hercegovine i grada Zenice, kao i dolasku predstavnika Grada i Kulturno-umjetničkog društva “Gradišće”, na Igre mladih u Turskoj.

“Prošlih godina sam dolazio u Zenicu i sastajao se sa rahmetlli Husejnom Smajlovićem. Nakon nekog vremena došao sam i upoznao se sa novim gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem i htio da vidim s njim šta možemo uraditi za grad Zenicu. U Turskoj imamo folklorne igre te smo odlučili pozvati gradonačelnika i KUD “Gradišće”. Mnogo puta sam bio u Zenici, pet mjeseci odmah nakon rata i ovo je ko zna koji put da dolazim ovdje. Velika čast je danas biti u Zenici i smatram da se moram dodatno upoznati sa gradonačelnikom, te dogovoriti šta možemo raditi, od privrede, kulture, ekonomije”, istakao je po završetku sastanka Ahmet Kemal Baysak, počasni generalni konzul Bosne i Hercegovine u Turskoj.

Po riječima gradonačelnika Kasumovića, ovo je bio jedan interesantan razgovor, iz kojeg će kako ističe, sigurno izaći mnogi projekti i ideje: “Velika mi je čast i zadovoljstvo da je gospodin došao meni kao novom gradonačelniku. Razgovarali smo o više tema. Jedna je ta da poziva gradonačenika i KUD “Gradišće” na folklorne igre u Izmiru u oktobru ove godine i razgovarali smo o dolasku turskih investitora u ovaj grad, otvaranju novih radnih mjesta i meni je zadovoljstvo i čast bilo jer je to jedan od najsikusnijih ljudi, da razmijenim svoja mišljenja”, dodao je Kasumović.

Ahmet Kemal Baysak danas se u Zenici sastao i sa premijerom Miralemom Galijaševićem, te boravio u zgradi Vlade ZDK.