Naslovnica Vijesti BiH VELIKI HUMANITARNI PROJEKT ZENIČANA: Nakon dvije džamije, prikupljanje sredstava za treću

VELIKI HUMANITARNI PROJEKT ZENIČANA: Nakon dvije džamije, prikupljanje sredstava za treću

186
PODIJELI

Pod inicijativom Zeničana Aldina Kajmakovića i Harisa Hečimovića prije nekoliko mjeseci započeo se projekt izgradnje bunara sa pitkom vodom na području Afrike. Tako se nakon nekoliko mjeseci brojka uplaćenih bunara popela na skoro 500, a do danas izgrađeno je njih oko 200.

Pored toga, uz pomoć donatora, humanih ljudi i prijatelja Aldin Kajmaković i Haris Hečimović uspjeli su započeti projekt izgradnje džamije, također na području Afrike.

Međutim, zbog velike zainteresovanosti za ovo veliko dobro djelo, vakuf i humani gest, u Africi su već sada uplaćena sredstva za dvije džamije, a u toku je prikupljanje sredstava i za treću, koja će se graditi na području Gambije.

“Nakon uplate za izgradnju dvije džamije u Obali Slonovače, trenutno prikupljamo sredstva za našu treću džamiju. Ovaj put, odlučili smo se za Gambiju, zemlju u kojoj smo nedavno počeli sa gradnjom bunara. Cijena džamije iznosi 14.500 eura, trenutno smo na pola puta od cjelokupnog iznosa. Sa malim ulogom možeš postati vakif te ako Bog da sebi i onom za koga je uplaćen vakuf osigurati velike nagrade”, poručio je jedan od inicijatora projekta, Aldin Kajmaković.

Ono što vidite na priloženoj fotografiji jeste završena džamija čija cijena iznosi 14.500 €.

Za sve one koji sudjeluju u projektu, detaljnije informacije, te informacije vezane za uplatu sredstava mogu dobiti na Facebook profilu Aldina Kajmakovića.