Naslovnica Vijesti Regija Slučaj mrtve bebe na deponiji šokirao Srbiju!

Slučaj mrtve bebe na deponiji šokirao Srbiju!

25
PODIJELI
Foto: bliconline

Nisam ubila bebu! Moj sin nije disao, rođen je mrtav… Zato sam ga umotala u ćebe i stavila u ormar – ovako je na saslušanju u policiji izjavila S. M. iz Vrbasa, koja je uhapšena zbog sumnje da je udavila tek rođenu bebu.

Prema prvim informacijama koje su prenijeli srbijanski mediji, ona je rekla da je bebu rodila živu, ali da joj je ispala na pod i umrla. Međutim, sada je došlo do preokreta jer ona navodno tvrdi da je beba rođena mrtva.

Ona, međutim, nije željela da iznese odbranu u tužilaštvu, već se branila šutnjom, a sudija za prethodni postupak odredio joj je pritvor od 30 dana. Slučaj je otkriven kad je tijelo novorođenčeta nađeno na deponiji u Vrbasu.

Policija je odmah krenula u potragu za majkom mališana, a tijelo je prevezeno na obdukciju da bi se utvrdio tačan uzrok smrti. S.M. je navodno od ukućana krila da je trudna. Porodila se u kući, pa je, kako se sumnja, udavila dijete. Leš je navodno umotala i ostavila u ormar, a dva dana provela je u bolnici zbog krvarenja. Po povratku kući, mrtvu bebu bacila je u kontejner, pa je tijelo završilo na deponiji.

avaz.ba