Naslovnica Sport Košarka UZ KOMPLETNU REPREZENTACIJU: Kapiten Adin Vrabac svečano otvorio košarkaške terene na Kamberovića...

UZ KOMPLETNU REPREZENTACIJU: Kapiten Adin Vrabac svečano otvorio košarkaške terene na Kamberovića polju u Zenici (FOTO)

569
PODIJELI
FOTO: TNT.ba

Po dolasku na košarkaške terene, reprezentativci BiH proveli su nekoliko minuta sa Zeničankama i Zeničanima, šutirajući slobodne udarce, trojke, te razgovarajući i fotografišući se sa fanovima.

Duško Vujošević, selektor košarkaške reprezentacije BiH istakao je da gradu Zenica sigurno ovo treba, te da uvijeti koji se nude mladim ljubiteljima košarke, jednog dana će izvesti sigurno velika imena ovog sporta: “Dvorana je stvarno fantastična, verovatno najbolja u BiH. Lepo je što su ovi tereni osvetljeni, što su na ovakav način otvoreni i verujem da se među ovom decom koja su ovdje i koja će igrati na ovim terenima nalaze neka nova velika imena, znamo da ih ima”, istakao je Vujošević.

Svečani trenutak svečanog otvorenja betonskih košarkaških terena pripao je kapitenu ekipe Adinu Vrabcu: “Drago mi je što ćemo prisustvovati otvaranju ovih terena. Drago mi je da će ova djeca i u noćnim satima imati priliku da treniraju i provode vrijeme u sportskim aktivnostima”, rekao je Vrabac.
U toku obraćanja kapitena Vrabca, svjetla na košarkaškim terenima su se ugasila, te se time predstavio nekada neosvjetljeni prostor u ovom dijelu Kamberovića polja, te tako ujedno pokazao cilj i veliki značaj ovog projekta.