Naslovnica Sport Košarka Vujošević: Moramo naučiti da postoje porazi i pobjede

Vujošević: Moramo naučiti da postoje porazi i pobjede

28
PODIJELI

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u zeničkoj Areni izgubila je od reprezentacije Švedske rezultatom 88:72.

Džanan Musa je nakon utakmice kazao kako svi igrači daju sve od sebe, i da će se boriti i dalje i ginuti na terenu kako bi izborili plasman dalje.

– Nismo odigrali kako smo trebali. Odigrali su dosta bolje od nas. Morali smo da platimo porazom. Krivo nam je . Imamo još dvije utakmice. Dat ćemo sve od sebe da to i uradimo. Svaki reprezentativac želi pobijediti. Mi pokušavamo da što više utakmica pobjedimo ali ne možemo svaku. Nismo večeras bili dobri. Ne treba nas sad kudit. Pokušavamo poginuti za ljude i učiniti Bosnu sretnom. Borimo se i dalje, i pokušat ćemo da se plasiramo dalje – kazao je Musa.

Selektor naše reprezentacije Duško Vujošević rekao je da se radi o mladim momcima koji moraju naučiti i gubiti, te da je on kriv za rezultat.

– Oni prave strategiju u odnosu na Musu. Zatvorili su ga. Nije odigrao dobro. Ja sam kriv što nisu dobro odigrali. Mi stojimo iza njih i kad igraju dobro i loše. Moraju naučiti na izgube. Ne treba da se ulazi u euforiju kad se pobijedi, da se ne prenosi na iduću utakmicu i misli da će biti lako. Čestitam Švedskoj na zasluženoj pobjedi. Oni su psihološki mogli puno dobit, a da ništa da izgube. Igrali su čvrsto u odbrani. Došlo je do zamora u našem timo.. Potrošili smo se emotivno i fizički i očigledno se nismo oporavili za ovaj susret. Hvala publici na podršci. Ovaj poraz je svima težak. Moramo naučiti da postoje porazi i pobjede – smatra Vujošević.

Selektor Švedske Vedran Bosnić kazao je kako je disciplina u njegovoj ekipi bila presudna za pobjedu.

– Bili smo bolji u većini utakmice. Igrači su bili disciplinovani kao nikad prije do sad. Bilo je teško mentalno se pripremiti za ovu utakmicu. Sretan sam i čestitam igračima na važnoj pobjedi – kazao je Bosnić.