Naslovnica Sport Ostali sportovi Uspjesi zeničkih karatista

Uspjesi zeničkih karatista

18
PODIJELI

U Bugojnu je održano 12. Prvenstvo Federacije BiH u karateu za kadete, juniore, U 21 i 1. para. Od devet karate klubova koliko egzistira u Zenici, učešće na zvaničnom Prvenstvu Federacije uzela su samo dva kluba, i to Karate klub Internacional i Karate klub Zenica.

U ukupnom plasmanu takmičari Karate kluba Intenacional zauzeli su šesto mjesto sa osvojene dvije zlate, tri srebrene i dvije bronzane medalje. U kategoriji kate kadeti Imad Buljić osvojio je srebrenu medalju.

U istoj kategoriji samo u konkurenciji takmičarki srebrenu medalju osvojila je Alma Bećarević, dok su bronzanu medalju u istoj kategoriji podjelile Semina Keleštura i Emina Šaćirbegović. Nakon dobrih pojedinačnih nastupa kadetkinje Internacionala okitile su se i ekipnom zlatnom medaljom u katama.
Lejla Begić je imala zapažen nastup u konkurenciji kate juniorke. Na kraju je osvojila odlično drugo mjesto i srebrenu medalju.
Muharem Keleštura je bio sjajan u juniorskoj konkurenciji. Osvojio je prvo mjesto i zlatnu medalju.
Karatisti karate kluba Zenica osvojili su jednu medalju i to u kategoriji borbe juniorke ­plus 59 kg, a bronzu je osvojila Amna Hasičić.
Ovi, ali i rezultati koje će takmičari ovih klubova tek ostvarivati, rezultat su dugogodišnjeg kontinuiranog i kvalitetnog rada sa svojim trenerima u matičnim klubovima.

 

rtvze.ba