Naslovnica Vijesti BiH VELIKI IZBOR DOMAĆIH PROIZVODA: Počela manifestacija “Dani organske proizvodnje” Zenica (FOTO)

VELIKI IZBOR DOMAĆIH PROIZVODA: Počela manifestacija “Dani organske proizvodnje” Zenica (FOTO)

289
PODIJELI

Na Trgu Alije Izetbegovića u centru Zenice od utorka su započeli 11. po redu “Dani organske proizvodnje” u organizaciji ORGANSKO FBIH.

Na pomenutom Sajmu svoje proizvode predstavilo je 16 proizvođača iz Zenice, te 14 organskih proizvođača sa područja FBiH.

Svečano otvaranje manifestacije upriličeno je danas u centru Zenice, na kojem su svi posjetioci imali priliku prisustvovati bogatom kulturno-umjetničkom programu pod nazivom “Organska hrana sa sevdahom” uz specijalnog gosta Ibrahima Jukana.

Ove godine na Sajmu su se predstavili izlagači različitih branši i oblasti, te tako Izudina Šeper iz mjesta Plahovići kod Zenice ističe da svake godine dolazi na Sajam, te da je zadovoljna odzivom: “Dolazimo na sajam svaku godinu. Bavimo se medom i mednim proizvodima. Zadovoljni su kupci, a i ja kao prodavač”, istakla je Šeper.

S druge strane građanima se predstavila proizvodnja kravljeg i ovčijeg sira: “Nema neke prodaje. Narod je tanak i sve to, ali ja sam svakako često na Sajmu, a također radim i na Tržnici prodavajući svoje proizvode”, istakao nam je Salih Fetić, proizvođač kravljeg i ovčijeg sira iz mjesta Vranduk u blizini Zenice.

Kao što smo već istakli, ove godine na Sajmu predstavljaju se izlagači iz svih krajeva Federacije BiH, pa je tako svoje proizvode predstavio Faruk Čobo, uzgajivač ljekovitog bilja iz Kaknja: “Na Sajam dolazim već deset godina, a također svoje proizvode izlažem i na druge sajmove. Ovim poslom se bavim preko 20 godina. Firma je registrovana prije pet godina, te je u fazi certificiranja, a bavim se uzgojem, preradom I skupljanjem ljekovitog bilja. Zadovoljan sam u svakom gradu odzivom građana kao i posjetom, a kupovina je na zadovoljavajućem nivou”, dodaje Čobo.