Naslovnica Sport Nogomet Baković: Naredna sjednica 10. novembra, tada ćemo imati definisan prijedlog novog selektora

Baković: Naredna sjednica 10. novembra, tada ćemo imati definisan prijedlog novog selektora

140
PODIJELI

Generalni sekretar Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Jasmin Baković je nakon današnje sjednice Izvršnog odbora NSBiH istakao kako će ime novog selektora biti poznato 10. novembra.

Izvršni odbor je na današnjoj sjednici jednoglasno konstatovao da u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji naša ‘A’ reprezentacija nije ostvarila cilj. Konstatovano je da je dosadašnjem selektor Baždareviću istekao ugovor sa posljednjom utakmicom kvalifikacija i trenutno smo bez selektora ‘A’ reprezentacija. Na temelju toga se zadužuje Odbor za posredovanje, odnosno Osim zajedno sa Bajevićem i Kajtaziom, uključujući i Misimovića, da do 1. novembra ove godine utvrde i definišu prijedlog novog selektora, koji će biti dostavljen Izvršnom odboru na dalje razmatranje. Naredna sjednica Izvršnog odbora zakazana je za 10. novembar“, naglasio je Baković nakon sjednice.

Dodao je da niko nije isključen iz igre za novog selektora, pa ni Baždarević, te da se nada kako će sve ići po planu, kako bi bh. nacionalni tim dobio stratega na vrijeme.

Izvršni odbor do sada nije nikoga kontaktirao niti je bilo ko nas kontaktirao, jer ne bi bilo korektno prema dosadašnjem selektoru Baždareviću. Čekali smo da on podnese izvještaj, da se Izvršni odbor odredi prema njegovom izvještaju i statusu. To je danas i urađeno i kreće procedura koja se odnosi na izbor novog selektora“, zaključio je Baković.