Naslovnica Nekategorisano Dock za konzolu Nintendo Switch ima ugrađen projektor

Dock za konzolu Nintendo Switch ima ugrađen projektor

21
PODIJELI

Nintendova konzola Switch je veoma popularna, ali ipak nije idealna za igranje multiplayer igrica zbog malog 6,2-inčnog ekrana. No, postoji rješenje.

OJO Portable Projector Dock omogućava prikaz igara na podlozi do 150 inča. Kao što ime govori, radi se o docku s ugrađenim projektorom. Dimenzije docka su 172x80x70 mm, a jednak je originalnom docku konzole. Posjeduje bateriju koja traje četiri sata, a puni se putem microUSB porta. OJO je ujedno i rezervni izvor energije za konzolu.

Projektor prikazuje sliku rezolucije 845×480 piksela jačine 200 lumena. Iako to ne zvuči impresivno, sudeći prema demonstraciji na Twitteru, savim je dovoljno.

OJO pojačava i zvuk konzole Switch pomoću svog stereo sistema s dva zvučnika. Dock također posjeduje AUX port za spajanje na eksterni sistem zvučnika. Za hlađenje docka i konzole se koriste ventilatori i bakreni hladnjak.

OJO posjeduje i HDMI port koji se može spojiti s različitim uređajima, od smartphonea, preko tableta, pa do bluray playera.

Kampanja na servisu Indiegogo počinje 24. oktobra, a ako sve prođe prema planu, gamerima će biti na raspolaganju u februaru naredne godine.

klix.ba