Naslovnica Vijesti BiH UZ PJESMU I DRUŽENJE: Udruženje “DLAN” Zenica, realizovao projekt “Sunce na dlanu”...

UZ PJESMU I DRUŽENJE: Udruženje “DLAN” Zenica, realizovao projekt “Sunce na dlanu” (FOTO/VIDEO)

145
PODIJELI

Na Kamberovića polju u Zenici danas je održana radionica i izlet u organizaciji Udruženja roditelja djece oboljele od cerebralne paralize, mikro i hidro cephalusa “DLAN” Zenica pod sloganom “Sunce na dlanu”.

Na ovoj veseloj radionici, korisnicima i članovima Udruženja “DLAN” pridružili su se i učenici osnovne škole “Musa Ćazim Ćatić, te dio kolektiva Opće biblioteke Zenica.

“Sakupili smo se povdom Dječije nedjelje, tj. projekt koji finansira Ministarstvo rada i socijalne politike u sklopu Dječije nedjelje “Druženje sa knjigom i dobrom pričom”. Djeca rade svoje crteže, boje ih i druže se. Ovdje imamo predstavnike Gradske biblioteke koji nam malo pjevaju, sviraju, recitaju i ovo je zaista prelijepo druženje, jedan izlet na ovom prelijepom danu u našem prelijepom parku. Djeca se druže, roditelji razmjenjuju iskustva, priče, razgovaraju, druže se, zaista jedan prelijep neočekivan lijep skup i momenat i pogodili smo lijepo vrijeme. Tu sa nama su djeca iz škole Musa Ćazim Ćatić”, istakao je Selvedin Dedić, predsjednik Udruženja “DLAN” Zenica.

U okviru zabavnog dijela djeca su imala priliku da se druže sa članovima Opće biblioteke Zenica i to Harisom Abdagićem i Hanom Sokolović.

“Opća biblioteka u Zenici krenula je sa programom koji je dobio naziv “Godina socijalnog aktivizma”. Željeli smo da damo svoj doprinos licima sa margine, osobama sa posebnim potrebama, manjinama i svima onima kojima nešto fali, bez obzira što se društvena zajednica trudila da svi žive u jednakim uslovima. Godinama sarađujemo sa Udruženjem “DLAN” iz Zenice i u oktobru u okvru Dječije nedjelje, zajedno radimo nekoliko programa. Ovo je drugi program ove godine i realizujemo program na Kamberovića polju, gdje se sva ova djeca zajedno druže. Drago nam je da možemo dati svoj doprinos i mislim da svi zajedno možemo uraditi mnogo više”, kazao je Midhat Kasap, direktor Opće biblioteke Zenica.

Druženje sa mališanima iz osnovne škole “Musa Ćazim Ćatić” i članovi Udruženja dlan, nastavili su svoje druženje tokom prelijepog sunčanog jesenjeg dana na Kamberovića polju u Zenici.