Naslovnica Kuhinja Ukusno i slasno: Za ručak napravite roladu od faširanog mesa

Ukusno i slasno: Za ručak napravite roladu od faširanog mesa

PODIJELI

Idealni recept za sve one koji su u potrazi za novim načinom pripreme mljevenog mesa, a u kombinaciji sa jajima i sirom.

Sastojci:

700 grama mljevene junetine

1 luk

8 jaja

200 gr prezle

200 gr svježeg kremastog sira

100 gr mozzarelle

1 čajna kašičica bijelog luka u prahu

so i biber po želji

Priprema:

1. U zdjeli napravite smjesu od mljevene junetine, sitno nasjeckanog luka, bijelog luka u prahu, soli, bibera, prezle i jednog jaja. Sve dobro promiješajte. Masu objediniti i ostaviti jedan sat u frižideru.

2. Papir za pečenje malo pouljiti i staviti u kalup za pečenje mesne pite. Rasporedite meso po svim stranicama kalupa, a u sredini ostavite rupu koju ćete ispuniti kremastim sirom i mozzarellom. Sredinom poredati kuhana jaja jedno do drugog, podići meso sa jedne i druge strane pa urolati.

3. Zamotati papir i peći oko jedan sat na temperaturi od 200 stepeni. U zadnjih petnaestak mintua otvorite papir da rolada porumeni.

avaz.ba

Komentari

Komentari