Naslovnica Nekategorisano Igor Štimac novi selektor reprezentacije BiH?

Igor Štimac novi selektor reprezentacije BiH?

3
PODIJELI

 

Dok javnost u BiH željno isčekuje ko će biti izabran za novog selektora reprezentacije u javnosti se pojavila informacija da bi u tajnom dogovoru Beusa i Begića za novog selektora mogao biti imenovan Igor Štimac.

Amar Osim i Meho Kodro su trenutno najveći favoriti za klupu BiH, ali iz drugog plana dolazi Štimac, proslavljeni hrvatski reprezentativac i trener bez trenutnog angažmana. Posljednji angažman je imao u katarskom Al Shahaniyu.

Beus i Begić su u tajnim pregovorima sa Štimcem, a upravo bi trebao debitovati na prijateljskoj utakmici protiv Meksika u SAD-u. Sve to je ustvari dogovor pomenutog dvojca kako bi nastavili manipulaciju u bh. fudbalu i Igor bi “igrao” po njihovom, te bi bio samo bio selektor “na papiru”.

Ukoliko Amar Osim dobije angažman poslije izbora sigurno da bi uživao u zaštiti od strane porodice Osim i bliskih prijatelja porodice. Zbog ovog razloga pomenuti dvojac pretenduju na Štimca.

U četvrtak je zakazana naredna sjednica IO N/FS BiH, gdje će biti glavna tema izbor za selektora, ali su veoma male šanse da će biti isti izabran i kako stvari stoje još ćemo čekati na selektora.

http://bhtalents.net