Naslovnica Show Umro David Cassidy, idol tinejdžera iz sedamdesetih

Umro David Cassidy, idol tinejdžera iz sedamdesetih

159
PODIJELI

David Cassidy, idol mnogih tinejdžera koji su odrastali u sedamdesetima, umro je u 68. godini.

– David je umro okružen voljenima, s radošću u srcu i slobodan od patnje koja ga je dugo mučila. Hvala svima na podršci posljednjih godina – stoji u priopćenju kojeg je izdala glumčeva i pjevačeva obitelj. Cassidy je prošlog tjedna prebačen u bolnicu u Kaliforniji nakon što su mu počeli otkazivati organi.

Ranije ove godine priznao je da boluje od demencije, nakon što je usred koncerta zaboravio riječi svojih pjesmama, te vikao na obožavatelja da ugasi svjetlo koje je navodno uperio u njega.
Kasnije je u intervjuu za “People” kazao kako je dugo poricao svoju bolest, te kako će prekinuti s koncertima i “uživati u životu”- David Cassidy svjetsku je slavu doživio početkom sedamdesetih ulogom u sitcomu “Obitelj Patridge”, gdje je glumio Keitha Partridgea, a uz njega je igrala i njegova pomajka Shirley Jones.

Njegovi posteri i fotografije tada su krasili zidove mnogih tinejdžerica, a proizvodi s njegovim likom prodavali su se bez problema. Kasnije je postao velika pop zvijezda, a s pjesmama “How Can I Be Sure” i “Daydreamer” došao je do broja 1 britanske top liste.

Premda nakon prestanka emitiranja serije “Obitelj Patridge” više nije bio toliko popularan, nastavio je s turnejama. Posljednjih godina imao je problema s alkoholom, te je bio na odvikavanju.

VECERNJI.BA