Naslovnica Zabava (VIDEO) Emirates predstavio biznis klasu u Boeingu 777: Virtuelni prozori i gurmanska...

(VIDEO) Emirates predstavio biznis klasu u Boeingu 777: Virtuelni prozori i gurmanska večera

2
PODIJELI

Jedna od vodećih aviokompanija na svijetu Emirates Airlines otkrila je kako izgleda prava klasa u novom Boeingu 777 gdje karte koštaju od 7.900 eura.
Kabine se prostiru na 3,7 metara kvadratnih i nude potpunu privatnost. Putnici ove klase imaju gurmansku večeru, “rasvjetu raspoloženja” i TV s ekranom od 32 inča. Novost su predstavili na Dubai Airshowu u nedjelju.

Većina mjesta u prvoj klasi nudi i pogled kroz prozor u kojem možete uživati gledajući kroz dvogled. Oni koji se nalaze u sredini imaju virtuelne prozore koji uživo prikazuju ono što se dešava van aviona putem optičkih kamera. U malim “apartmanima” imate ormar i prostor za ručni prtljag, bežični internet i osoblje koje vam služi piće i kanapee koje dobivate pritiskom na jednu tipku.

Također, možete naručiti ono što želite i putem videopoziva, a osoblje vas neće ometati već će vam naručeno dostaviti kroz mali prozor na vratima.

Glasnogovornik Emiratesa kazao je kako su ove kabine inspirisane Mercedes-Benzom S klase, a sjedišta su dizajnirana NASA-inom tehnologijom.