Naslovnica Vijesti Centralna (VIDEO) Kontinuirana pomoć porodici Delić

(VIDEO) Kontinuirana pomoć porodici Delić

25
PODIJELI

Aktivisti Humanitarne organizacije “Dirhem” posjetili su početkom novembra jetimsku porodicu Delić iz Turbeta kod Travnika.

Povod posjete bile su nove aktivnosti pomoći ovoj porodici, prvenstveno radovi oko izgradnje nove štale za kravu. Aktivnost izgradnje štale je započeta na inicijativu gospodina Huseina Ugarka, a podržali su je, lokalni aktivisti, udruženje Pomozi, kao i HO “Dirhem”.

U nekom kratkom pregledu realiziranih aktivnosti, Dirhem je putem donatora učestvovao u samoj kupovini i opremanju kuće za djecu sa iznosom od 24.300 KM. Zatim je porodici Delić uručena krava u vrijednosti 2.000 KM, a sada su u akciji izgradnje nove štale za porodicu učestvovali sa 800 KM.

Pored navedenog, djeca Delići su u zadnjih nekoliko godina redovni primaoci novčane pomoći kroz projekat podrške jetima, što je za troje mališana značajna pomoć sa mjesečnim iznosom od 70 KM za svako dijete.

Jetimima Delić značajnu podršku novčanim iznosima i prehrambenim artiklima pružili su lokalni privrednici i sugrađani u Turbetu.

Za sada, funkcionalna nova štala je izgrađena i krava je smještena u novi objekat.