Naslovnica Vijesti Centralna (VIDEO) Matošević: Zimski centri u SBK spremni za sezonu

(VIDEO) Matošević: Zimski centri u SBK spremni za sezonu

21
PODIJELI

Srednja Bosna ima najveću koncentraciju zimskih centara u BiH. Osim na na Vlašiću, sve veći broj turista iz BiH i regije odlučuje zimsku sezonu provesti i na skijaškim centrima u SBK kao što su  Raduša, Rostovo, Brusnica i Pridolci.

Za mjesec dana zvanično će biti otvorena zimska turistička sezona, a prema riječima direktora Turističke zajednice SBK, Miroslava Matoševića, na svih sedam skijaških centara u toku su završne pripreme za novu sezonu.

Najveći problem s kojim se suočavaju turisti pri dolasku na skijaške centre u Srednjobosanskom kantonu jeste loša putna komunikacija. Ipak, direktor Matošević ističe da se u proteklom periodu dosta radilo na poboljšanju infrastrukture. Zimska turistička sezona i ove godine zvanično će biti otvorena na Vlašiću od 22. do 24 decembra kada će biti održana tradicionalna manifestacija Šankanje koja svake godine okupi nekoliko hiljada turista iz cijele BiH.

U Turističkoj zajednici SBk nedavno je održan sastanak na kojem su menadžeri i vlasnici preduzać koji upravljaju skijaškim centrima na području SBK razgovarali o osnivanju Udruženja skijaških centara Srednje Bosne. Na tom sastanku predložena je i inicijativa da jedna karta vrijedi za svih sedamskijaških centara.

Direktor Matošević ističe da su u Turističkoj zajednici veoma zadovoljni prošlom sezonom i da ove očekuje još veći broj gostiju.

Direktor Matošević je na kraju kazao da su u Turističkoj zajednici veoma zadovoljni prošlom sezonom i da ove očekuje još veći broj gostiju.