Naslovnica Show Muzika Zeničani u 2018. godinu ulaze s Miligramom, organizatori najavljuju ludu noć

Zeničani u 2018. godinu ulaze s Miligramom, organizatori najavljuju ludu noć

2
PODIJELI

Regionalna grupa Miligram uvest će Zeničane i posjetioce iz drugih bosanskohercegovačkih gradova u 2018. godinu na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici, potvrdio je za Klix.ba direktor Javnog preduzeća RTV Zenica Nandino Škrbić.

Gradska uprava Grada Zenice i ove godine, za svoje sugrađane, kao i one koji odluče da na zeničkom trgu dočekaju najveseliju noć u godini pripremila je spektakl.

Nakon višegodišnjih pauza, Zeničane su u 2017. godinu uvele Divlje jagode, a 2018. godinu dočekati će s Miligramom, zeničkim bendom Gruver i DJ-em Ruvexom.

Tehnički realizirator centralnog novogodišnjeg programa u Zenici je JP RTV Zenica, a direktor ovog preduzeća Nandino Škrbić za Klix.ba je izjavio da će ovo biti najspektakularniji centralni doček Nove godine u Zenici.

“Već sada sa sigurnošću mogu tvrditi da će ovo biti najspektakularniji centralni doček Nove godine, koji se ikad desio u Zenici na otvorenom. Zeničane će u 2018. godinu uvesti trenutno jedan od najpopularnijih bendova u regionu ‘Miligram’, a pored njih program će upotpuniti i domaći izvođači, bendovi, članovi Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta, kulturno-umjetnička društva, plesni klubovi i drugi… Bit će to prava zenička noć za pamćenje, a planirano je da program traje 12 sati”, izjavio je Škrbić za Klix.ba.

Kombinirajući različite muzičke stilove, od roka, hausa i etno muzike, kao i nevjerovatne energije na svojim koncertima, Miligram je skupio veliki broj fanova. Nakon prepunih velikih prostora širom Balkana, kao što su: zenička Arena, sarajevska Zetra, dvorana Cvetličarna u Ljubljani, Kombank Arena u Beogradu i druge lokacija na kojima su pružili odličnu zabavu, na red je došao i doček Nove godine u Zenici.

Škrbić je na kraju naglasio da se još uvijek vode pregovori oko izbora adekvatnog partnera za realizaciju tehničkog dijela programa, odnosno, produkciju. Otkrio je da su u toku pregovori s nekoliko najjačih bh. kompanija koje su u stanju da odgovore izazovu, a to je da doček Nove godine u Zenici bude najbolji u BiH i reginu.

“Za ovakav poduhvat, osim vrhunskih izvođača programa, mora biti i vrhunska produkcija, kako Zeničani i zaslužuju”, zaključio je Škrbić.

klix.ba