Naslovnica Vijesti Centralna Akcija alkohol ne smije biti dostupan djeci i mladima održana u Travniku...

Akcija alkohol ne smije biti dostupan djeci i mladima održana u Travniku (VIDEO)

39
PODIJELI

Dvadeset volontera centra za edukaciju mladih danas je, u okviru još jedne “Akcije 18+” posjetilo trgovačke objekte u Travniku, te još jedanput pozvalo trgovce da poštuju zakon i ne prodaju alkoholna pića maloljetnicima.

Povodom nastupajućih praznika, za koje se uglavnom veže povećano konzumiranje alkohola, kroz ovu akciju odlučili su još jednom  ukazati na problem dostupnosti alkohola djeci i mladima.

Akcija se realizuje u saradnji sa Ministarstvom unutršanjih poslova SBK i Inspektoratom Ministarstva privrede SBK, koji će u narednom periodu vršiti pojačan nadzor nad trgovačkim i ugostiteljskim objektima, s ciljem itvrđivanja u kojoj mjeri trgovci i ugostitelji poštuju Zakon o unutrašnjoj trgovini i Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti FBiH.

Cilj Centra za edukaciju mladih je dobrobit djece i mladih a na to ih, kažu obavezuju i brone međunarodne konvencije. Kroz saradnju sa vladinim i nevladinim sektorom, trude se sistemski pristupiti ovome problemu i uključiti što je moguće više aktera kako bi bili što uspješniji.