Naslovnica Vijesti BiH MUP ZDK: Zeničanima predstavljena akcija “Stop korupciji” uz koordinaciju najmlađih (FOTO)

MUP ZDK: Zeničanima predstavljena akcija “Stop korupciji” uz koordinaciju najmlađih (FOTO)

291
PODIJELI
FOTO: TNT.ba

U Shopping centru u Zenici danas je u organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona organizovana akcija pod sloganom “Stop korupciji” uz koordinaciju zeničkih mališana.

Ovoj akciji po riječima policijskih službenika odazvao se dosta veći broj građana u poređenju na prošlu godinu, što daje policijskim službenicima još veći stimulans za rad i poboljšanje rada.

“Sa kampanjom “Borba protiv korupcije” želimo da pokažemo našu opredijeljenost za borbu protiv koprucije, prije svega u vlastitim redovima, a zatim i u akcijama koje smo sprovodili i koje ćemo sprovoditi. Korisitmo priliku da potaknemo građane na prijavljivanje ovakvih krivičnih djela i svih vidova korpucije”, kazao je policijski komesar Semir Šut, dodajući da su se ovoj akciji pridružili i učenici osnovnih i srednjih škola grada Zenice.

Ministarstvo unutrašnjih poslova ZDK, konstantno radi na unapređenju i poboljšanju kao i na razotkrivanju svih slučajeva ove vrste: “Naše ministarstvo jedno od prvih koje se pridružilo kampanji borbe protiv korupcije. Mi smo prvo ministarstvo koje je donijelo akcioni plan borbe protiv korupcije u plan integriteta i na osnovu toga smo osnovali radnu grupu koja vrši nadzor tih akata i vremenom se podnose izvještaji. Na nivou ZDK donesena je i strategija borbe protiv korupcije”, između ostalog kazao je ministar unutrašnjih poslova ZDK Nikola Arsenić.

Doprinos i podršku ovoj kampanji dalo je i Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, te je tim povodom portparol Mirna Poljac istakla da su svojim prisustvom željeli dati podršku pomenutoj kampanji.

“Kantonalno tužilaštvo ZDK, danas je prisutno sa ciljem da pruži podršku aktivnostima koje provodi Uprava policije MUP-a, zajedno sa ICIT-om u smislu podjele promotivnog materijala i anketiranja građana, ali i u smisliu interakcije sa građanima sa ciljem informisanja građana koje su to nadležnosti Tužilaštva i policije i na koji način građani mogu vrštiti prijavljivanje krivičnih djela”, istakla je Mirna Poljac, portparol Tuzžilaštva ZDK.

Važno je istaći da se u mjesecu maju formirao poseban odsjek za korupciju koji broji sedam članova i koji su fokusirani na procesuiranje koruptivnih krivičnih djela.