Naslovnica Vijesti BiH NESVAKIDAŠNJI MUZIČKI SPEKTAKL: Omladinski hor iz Zenice organizuje “Veče filmske muzike” (FOTO)

NESVAKIDAŠNJI MUZIČKI SPEKTAKL: Omladinski hor iz Zenice organizuje “Veče filmske muzike” (FOTO)

360
PODIJELI
FOTO: TNT.ba

Udruženje muzičke omladine “Omladinski hor” Zenica, nešto više od šest mjeseci vrijedno radi na pripremi i realizaciji velikog muzičko-scenskog spektakla, koji će svojoj publici ponuditi povodom 25 godina rada i postojanja ove kulturne institucije Bosne i Hercegovine.

Solisti, članovi, plesna grupa kao i gosti koncerta, bit će dio nesvakidašnje gala večeri u kojoj će ovaj ansambl predstaviti kompozicije kroz koncert pod nazivom “Veče filmske muzike”, a sve to pod dirigentskom palicom osnivača i dirigenta Omladinskog hora Zenica, profesora Milenka Karovića.

“Ovo je završni koncert za 25 godina jubileja i radimo “Veče filmske muzike”, u kojem ćemo pjevati kompozicije kultnih filmova “Kum”, “Gladijator”, “Rat zvijezda”, Mjuzikla “Mama mia”, “Shrek” i ostali veliki filmovi, ali s tim što ćemo imati veliki dijsplej, pa ćemo unakrsno prikazivati scene iz filma. Jedna novina koja je za mene veoma atrkativna, jeste učešće obdaništa “Pinokio”, djece do pet godina starosti, koji će uveličati sredinu i kraj koncerta. Mislim da će koncert biti jedan od najatraktivnijih naših koncerta, jer i samo oblačenje i muškaraca i djevojka, opečatit će scenu i tu vrstu muzike koju radimo”, kazao je za TNT.ba i Televiziju Kanal 6, dirigent prof. Milenko Karović.

Na koncertu će učestvovati, kao i svakog puta, solisti Omladinskog hora i to Merima Mustafić, Tea Tešnjak, Alen Seferović i Ajdin Huskić, koji će zajedno sa članovima hora, plesnom grupom i gostima iz obdaništa “Pinokio” upotpuniti ovu zaista nesvakidašnju noć.

Merima Mustafić je dugogodišnja solistica i članica hora koja ističe da pripreme teku u najboljem redu, te da publika zaista može očekivati vrhunski spektakl: “Pripreme teku naporno kao i dosad, jer vrijedno radimo svaki drugi-treći dan. Sve je to više-manje na nivou zabave, ali se nadam da će to biti jedan vrhunski spektakl, jer ćemo imati plesnu grupu na sceni, a i solisti će imati nekoliko plesnih koraka koje će morati savladati. Imamo dosta pjesama što se tiče stranih i domaćih filmova, to su uglavnom poznatiji filmovi”, kazala nam je Merima Mustafić.

Pored osnovne funkciju koju obnaša, a to je njegova i prva ljubav, da pjeva, solista Omladinskog hora Zenica, Ajdin Huskić, već nekoliko godina radi na realizaciji i dizajniranju reklamnih i promo materijala povodom projekata ovog Udruženja.

“Na ovom koncertu ću izvoditi četiri pjesme od koje su dvije domaće i dvije strane. Ja sam malo više pažnje posvetio domaćem repertoaru, tako da sam izabrao pjesme “Jednom kad se vratiš” od Željka Joksimovića i “A sad adio”. Druge dvije su “Nelle Tue Mani” pjesma iz filma 2Gladiator”, Andre-e Bocelli-a i “Time of my life” iz filma “Prljavi ples”, koju ću izvoditi sa Merimom Mustafić”, kazao je solista ovog hora, Ajdin Huskić.

Najmlađa solistica Omladinskog hora je Tea Tešnja, koja iza sebe ima nekoliko koncerata, na kojima je publiku dovela do oduševljenja svojim vokalnim. Ova osamaestgodišnja solistica ističe da je izuzetno zadovoljna probama, te da tokom priprema nije bilo nekih veći problema, kako za soliste, tako i za kompletan ansambl: “Pripreme su bile super. Išlo je sve lijepo. Nije bilo nikakvih problema i nije ništa bilo problematično tokom pjevanja, ni kod solista ni kod hora. Očekujem kao i prošli put da će to biti ogromni spektakl i smatram da publika neće biti razočarana i kompozicije koje ćemo pjevati su poznate i mislim da ih svi već znaju”, kazala je mlada solistica Tea Tešnjak.

Kako ističu organizatori, ukoliko dođe do velikog interesovanja za koncert, svakako da će Omladinski hor ovaj muzičko-scenski spektakl ponoviti na zahtjev svoje vjerne publike.

Ulaznice po cijeni od 10,00 KM mogu se nabaviti u Marketing službi Bosanskog narodnog pozorišta Zenica ili na brojeve telefona 032/242-604, 062/859-555 i 063/797-555.