Naslovnica Show Film UNA FILM: Najave filmova za decembar i januar

UNA FILM: Najave filmova za decembar i januar

24
PODIJELI

Predstavljamo vam filmove koje će Una film distribuirati u decembru 2017. i januaru 2018. godine.

 

JOŠ 24 SATA ŽIVOTA(24 HOURS TO LIVE)

U kinima od 07. decembra 2017. godine

 

Režija: Brian Smarz

Uloge: Ethan Hawke, Paul Anderson, Liam Cunningham, Xu Qin

Žanr: Triler

 

Travis Conrad (Ethan Hawke) je bivši elitni vojnik, uništen tragedijom koja mu se dogodila. Smrt supruge i sina na njega ostavlja neizbrisiv trag, kada se u teškom trenutku iznenada pojavljuje  njegov stari prijatelj iz vojske, Jim Morrow (Paul Anderson). Prijedlog koji mu je iznjet, Conrad ne može da odbije. Morrow sada radi za veoma moćnog čovjeka, koji se bavi tajnim vojnim preduzetništvom, Reda Mountaina, koji Conradu nudi veoma opasan ali i veoma unosan zadatak, da bude plaćeni ubica. Travis prihvata, ali cijeli njegov život okrenut će se u potpuno pogrešnom smjeru kada ga pogađa smrtonosni hitac veoma uspješne Interpolove agentkinje Lin Biset (Xu Qin). U trenutku kada osjeća da je njegov život završen, Travis Conrad se budi u operacionoj sali. Tijelo mu oživljava, zahvaljujući ekstremnom medicinskom poduhvatu i on dobija još 24 sata života.

Trailer filma nalazi se na linku:

PITCH PERFECT 3 – NA PUTU DO ZVIJEZDA

(PITCH PERFECT 3)

U kinima od 21. decembra 2017.

 

Režija: Trish Sie

Uloge:   Anna Kendrick, Rebel Wilson, Hailee Steinfeld, Brittany Snow, Anna Camp, Hana Mae Lee, Ester Dean, Alexis Knapp, Chrissie Fit, Kelley Jakle, Shelley Regner, Ruby Rose, John Lithgow  i John Michael Higgins i Elizabeth Banks

Žanr: komedija

Studio: Universal Pictures

 

Pošto su završile koledž i našle se u stvarnom svijetu gdje pjesma nije sve, Bele se vraćaju u filmu PITCH PERFECT 3 – NA PUTU DO ZVIJEZDA, sljedećem nastavku voljene franšize koja je zaradila više 400 miliona dolara na svjetskom box office-u. Pobjedivši na Svjetskom prvenstvu, Bele se suočavaju sa stvarnošću, otkrivši da ne postoji posao u kome mogu da zarađuju novac „praveći muziku ustima“. Ali kad dobiju šansu da se ponovo ujedine na USO turneji, ova grupa zanosnih štreberki će se opet naći da stvaraju fantastičnu muziku, ali i riješe neke velike nedoumice, po posljednji put. Anna Kendrick i Rebel Wilson predvode povratničku ekipu glumaca u filmu „Pitch Perfect 3 – Na putu do zvijezda“, nastavku blockbuster hita iz 2015. koji je imao najbolje otvaranje igranog mjuzikla svih vremena. Željno očekivani nastavak predvode producenti ovog serijala, Paul Brooks iz Gold Circle Entertainment i Max Handelman i Elizabeth Banks iz Brownstone Productions. Film će režirati Trish Sie („Uhvati ritam 5“).

Trailer filma nalazi se na linku:

NAJMRAČNIJI ČAS (DARKEST HOUR)

U kinima od 11. januara 2018.

 

Režija: Joe Wright

Uloge: Gary Oldman, Kristen Scott Thomas, Lily James, Stephen Dillane, Ronald Pickup, Ben Mendelsohn

Žanr: drama

Scenario: Anthony McCarten

Studio: Universal Pictures

               

NAJMRAČNIJI ČAS je uzbudljiva i inspirativna istinita priča koja počinje uoči Drugog svjetskog rata, kada Winston Churchill (Gery Oldman, nominovan za Oskara) samo nekoliko dana nakon što je imenovan za premijera Ujedinjenog Kraljevstva, mora da se suoči sa jednom od svojih najturbulentnijih i najvažnijih odluka: da istraži pogodnosti mirovnog sporazuma sa nacističkom Njemačkom ili da bude odlučan u borbi za ideale i slobodu svog naroda. Dok nezaustavljive njemačke trupe prolaze Zapadnom Evropom i prijetnja od invazije je neizbježna, javnost je nespremna, kralj je skeptičan, a iz njegove stranke se organizuju zavjere i spletke, Churchill mora izdržati svoj najmračniji čas, okupiti naciju i pokušati da promijeni tok svjetske historije.

 

Trailer filma nalazi se na linku:

PATULJCI SA NASLOVNIH STRANA

U kinima od 25. januara 2018. godine

 

Režija: Milorad Milinković

Uloge: Gordan Kičić, Olga Odanović, Milena Radulović, Jelena Đukić, Boris Milivojević, Tamara Krcunović, Novak Radulović, Marko Gvero, Aleksandar Radojičić, Rale Milenković, Ljuba Bandović

Žanr: komedija

Scenario: Milorad Milinković

Direktor fotografije: Dimitrije Joković

Scenograf: Aleksandar Veljanović

Kostimograf: Dragana Lađevac

Producent: Predrag Bajčetić

Produkcijska kuća: Bombona Production

Ko-produkcija: Taramount film; Livada produkcija

 

Nikola (Gordan Kičić) ima četrdesetak godina i vodeća je zvijezda reality programa koji se zove ’’Tri minuta slave’’. U praksi to izgleda tako što on bezobrazno vrijeđa ljude koji se na taj show prijave i zbog toga je jako cijenjen i odlično plaćen. Njegove zlobne i otrovne riječi magnetski privlače gledalište i ratinge dižu do nebesa. Osim toga, on smišlja i razne druge reality formate, kao i razne skrivene kamere. Njegov život je zapravo reality program. Njegov najbolji prijatelj Zoran (Boris Milivojević) je vlasnik medijske kuće koja se bavi proizvodnjom raznih reality formata, a žena njegovog prijatelja Mira (Tamara Krcunović) je njegova najveća ljubav iz mladosti, što, naravno, niko osim njih dvoje ne zna.

Nikolin život počinje da se mijenja u trenutku kada smišlja način kako da od mlade djevojke koju gura njena ambiciozna majka, naprave zvijezdu. Smještaju joj skrivenu kameru koja se otima kontroli i on počinje da se pita: je li sve to zapravo namještaljka, tj. skrivena kamera koju podmeću njemu?

Kada se uvjeri da su određene okolnosti ipak stvarne, prinuđen je da spašava sopstvenu kožu na način na koji jedino i zna… pomoću reality programa.

Ali, on mora da razluči najvažnije: da li je cijeli njegov život jedan veliki reality? I šta je u svemu stvarno, a šta samo izmišljotina koja donosi rejtinge?

 

Trailer filma nalazi se na linku: 

SMANJIVANJE (DOWNSIZING)

U kinima od 18. januara

 

Režija: Alexander Payne

Uloge: Matt Damon, Christoph Waltz, Hong Chau, and Kristen Wiig

Žanr: drama, komedija

Studio: Paramount Pictures

 

Smanjivanje govori nam o tome šta bi se desilo da, kao što je u filmu norveški naučnik izumio, postoji formula koja smanjuje ljude na visinu od desetak centimetara. Tako smanjeni, ljudi shvataju koliko iznose troškovi života u novom okruženju. Uz obećanje da će imati bolji život, jedan sasvim običan čovjek, Paul (Matt Damon) sa suprugom Ausrey (Kristen Wiig) donosi odluku da napusti svoj stresni život u Omahi, da se smanji i preseli u novu, malu zajednicu. Taj izbor pokrenut će lavinu novih izazova i životnih avantura.

 

Trailer filma nalazi se na linku: