Naslovnica Tech Gaming Counter-Strike Global Offensive: Mladi Bosanac drugi igrač svijeta

Counter-Strike Global Offensive: Mladi Bosanac drugi igrač svijeta

631
PODIJELI
oglasi

Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO) jedan je od najkompetitivnijih esport naslova na svijetu, a dečko iz Brčkog bolji je i od najboljih. Nikola “NiKo” Kovač drugi je najbolji CS:GO igrač na svijetu i jedna od najvećih zvijezda cijele industrije.

HLTV je napokon potvrdio, Nikola “NiKo” Kovač drugi je najbolji igrač na svijetu. Široj javnosti postao je poznat po bogatom transferu iz njemačkog mousesportsa u FaZe Clan, ali već tada načinjena mu je velika šteta. U fokusu je bila vrijednost transfera, umjesto onoga što bi platili svi timovi na svijetu, iznimne inteligencije i nevjerojatne mehanike koje ga krase, piše Index.hr.

NiKo i FaZe Clan prošle su godine igrali devet finala turnira najvišeg profila, a četiri su osvojili. Kroz sve nastupe upravo je NiKo bio okosnica tima. Koliko je nevjerojatan pokazao je još u mousesportsu, ali tada su skeptici prigovarali kako je lako biti najbolji u osrednjoj ekipi. Danas kao sastavni dio CS:GO supertima NiKo i dalje blista.

CS:GO je igra tempa i mehanike, a svega nekolicina igrača može potpuno vladati tim vrijednostima. Međutim, niti jedan kao NiKo. Neovisno o poziciji u timu, gdje se trenutno nalazi na mapi ili s kojim oružjem barata, NiKo ima mogućnost okrenuti svaku situaciju u svoju korist i dati vjetar u leđa svom timu. Sve na temelju nevjerojatnog osjećaja za igru i jednoj od najboljih mehanika koje je esport ikada vidio.

U karijeri je samo od osvojenih turnira zaradio 400 tisuća dolara, a tu treba dodati sve sponzorske ugovore, plaće i bonuse. Međutim, NiKo ni u jednom trenutku nije usporio. S 20 godina je već drugi najbolji igrač svijeta, a ujedno i jedna od najsvjetlijih točaka za budućnost CS:GO-a. Nemojte da vas zavara to što je drugi. Ispred njega je samo Brazilac Marcelo “coldzera” David.
Više pročitajte na portalu Index.hr.

N1

oglasi