Naslovnica Nekategorisano KK Travnik u subotu organizuje ‘Minibasket festival’ u Travniku

KK Travnik u subotu organizuje ‘Minibasket festival’ u Travniku

587
PODIJELI
oglasi

Iz Košarkaškog kluba Travnik pozivaju sve ljubitelje košarke na „Minibasket festival“ koji će se održati u subotu, 13.01. 2018. godine u dvorani Osnovne škole „Travnik“ sa početkom u 15:00 sati. S ciljem osnaživanja redova KK “Travnik” ovom prilikom će najmlađa selekcija u klubu i djeca iz Turbeta u trosatnom takmičenju pokazati svoje vještine u savladavanju poligona, šutiranju slobodnih bacanja i igranju 1 na 1.

Nenad Bratić, član UO kluba i službeni predstavnik kluba za sve selekcije i takmičenja za Novum.ba navodi da za je idejni tvorac projekta i trener kadeta i ove najmlađe kategorije- predpionira, kako ih odmilja nazivaju i „minibasketaša“, te da posebno za njih organizuju turnire i revijalne utakmice kako bi im se i pružila prilika za dokazivanje sportskih vještina i znanja. Ovom prilikom Bratić poziva sve zainteresovane da im se pridruže na ovom sportsko-zabavnom događaju, na kojem planiraju dodijeliti simbolične nagrade i slatke paketiće za učesnike. Također ističe i da je u toku škola košarke u osnovnim školama na području Travnika, koja će trajati 12 mjeseci.

Travnik, okrunjen brojnim važnim medaljama i priznanjima oduvijek je bio prepoznatljivo stjecište različitih sportskih događaja i značajno nepresušno vrelo uspješnih sportista. Još pedesetih godina na ovom prostoru igrala se košarka muška i ženska, a KK ” Travnik” zvanično je osnovan davne 1973. godine. Tokom proteklog perioda uslijed različitih nepovoljnih prilika, klub je ipak iznjedrio uspješne i kvalitetne sportiste, te zabilježio brojne pobjede.

izvor: Novum.ba