Naslovnica Vijesti BiH Komandant EUFOR-a Anton Waldner posjetio ZDK

Komandant EUFOR-a Anton Waldner posjetio ZDK

24
PODIJELI
Tokom sastanka razgovarano je o aktuelnoj ekonomskoj, socijalnoj i bezbjedonosnoj situaciji u Zeničko-dobojskom kantonu (ZDK).

Generalu Waldneru su prezentirani relevantni službeni podaci svih policijskih struktura o stanju sigurnosti u ZDK-u koje se ocjenjuje kao zadovoljavajuće i kroz analize presjeke stanja kriminaliteta, sigurnosti u saobraćaju i oblasti javnog reda i mira.

U svim tim segemenata bilježi se značajno poboljšanje i unapređenje stanja, iako određene situacije uzrokovane socijalno-ekonomskim situacijama koje se dešavaju i u drugim dijelovima BiH znaju uznemiriti javnost u tom dijelu zemlje.

“Naša današnja posjeta ZDK-u je planirana u okviru obilaska Euforovih LOT kuća na ovom području i da se više upoznamo o sigurnosti na ovom području kroz saradnju s lokalnim vlastima u kantonu i općinama, obzirom da smo imali posjetu i lokalnoj zajednici u Zavidovićima”, rekao je Waldner.

Konstatovano je da je Zeničko-dobojski kanton mirno područje u kojem nema neuralgičnih tačaka ili problema koji su evidentirani u drugim dijelovima BiH, ali da se socijalna i ekonomska situacija treba i mora poboljšati u interesu boljeg života građana.

klix.ba