Naslovnica Vijesti BiH Maglaj: Nakon saobraćajne nesreće, nastavljena potraga za nestalim mladićem…

Maglaj: Nakon saobraćajne nesreće, nastavljena potraga za nestalim mladićem…

812
PODIJELI
Foto: doznajemo.ba

Veliki broj građana Maglaja, ali i okolnih naselja koja gravitiraju nizvodno uz rijeku Bosnu, počeo je jutros potragu za nestalim mladićem Esadom Omersoftićem, za kojim se traga nakon teške saobraćajne nesreće koja se dogodila u prvim danima nove 2018. godine.

Podsjećamo, do saobraćajne nesreće došlo je kada je sletio automobil Opel Astra u rijeku Bosnu. Iz korita je brzo nakon slijetanja izvučeno vozilo, dok Esad, koji je upravljao vozilom, nije pronađen.

Da se obrati okupljenim sugrađanima, snage je smogao i Esadov otac Azahari.

– Hvala vam, što ste se po ovako lošem vremenu odazvali akciji i što učestvujete u potrazi. Mi moramo biti jaki i hvala vam još jednom u ime cijele porodice – rekao je Azahari Omersoftić.

Arif Mujkanović, pripadnik Profesionalne jedinice Maglaj sve učesnike akcije pozvao je na maksimalan oprez.

– Vodite prije svega računa o ličnoj sigurnosti i krećite se u paru. Kiša pada, obala Bosne je klizava, ne krećite se sami i ne prilazite neposrednoj blizini obale, posebno tamo gdje je ona strma. Bilo što da uočite, nazovite 122 ili 123 – upozorio je Mujkanović.

Kako smo doznali, u Maglaj se očekuje dolazak Specijalnih jedinica MUP-a ZDK , Federalne uprave civilne zaštite i Specijalna jedinica za rad na vodi i pod vodom iz Zavidovića. Oni će vršiti potragu iz čamaca sa čakljama.

avaz.ba