Naslovnica Vijesti BiH Mlade Sarajlije kreirale igricu u kojoj učestvuje Dino Merlin

Mlade Sarajlije kreirale igricu u kojoj učestvuje Dino Merlin

505
PODIJELI

Dvojica mladih Sarajlija Ivan Ramadan i Amar Zubčević, vlasnici kompanije “AI Interactive”, uspješno se bave razvijanjem igrica za mobilne uređaje. Među njima je i “Enchanted World”, igrica koju razvijaju već godinu i po.

Iako autori ne žele otkriti njene detalje, saznajemo da u ovoj igrici učestvuje regionalna muzička zvijezda Dino Merlin. On bi, navodno, trebao biti glavni lik, a kreirao je i muziku.

– Sve je u finalnoj fazi i očekujemo da će igra biti u prodaji već početkom naredne godine. Riječ je o zanimljivoj miroljubivoj slagalici. Igrač preuzima ulogu čarobnjaka, koji uz pomoć svoje magije mora sastaviti rasparčani svijet i pronaći svoju izgubljenu ljubav – pojasnio je Ivan Ramadan.

Iako još nije u prodaji, autori su “Enchanted World” predstavljali u više navrata na sajmovima i drugim skupovima i već su osvojili nagrade širom svijeta. Među njima su nagrada za najbolji dizajn na konferenciji u Kijevu, nagrada za najbolju grafiku u Zagrebu te brojne nominacije za različite nagrade na prestižnim festivalima igara.

– Predstavili smo igru na još nekoliko skupova u Njemačkoj, Finskoj, Švedskoj i Hrvatskoj i imali smo veoma dobre kritike publike – rekao je Ramadan.

Za igricu stižu samo pozitivne kritike

Novi projekti 

– Naše igre “Trivaders” i “JuJu Frog” mogu se naći na Google Play Storeu, a nakon izlaska “Enchanted Worlda”, pripremamo novi, vrlo zanimljiv projekt. Zajedno s kolegama iz ove oblasti, radimo na stvaranju zajednice u našoj zemlji i, generalno, na promociji i osvješćivanju javnosti o značaju videoigara i interaktivne umjetnosti – ističe Ramadan.