Naslovnica Vijesti BiH MUP SBK: U Travniku i Novom Travniku pronađena droga

MUP SBK: U Travniku i Novom Travniku pronađena droga

28
PODIJELI

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 6 krivičnih djela.

Dana 05.01.2018. godine policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB, su na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik izvršili pretres stana na adresi Derviš ef. Korkuta, općina Travnik, koje koristi M.H. rođen 1991.godine. Prilikom pretresa pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga canabis.

Po kompletiranju predmeta protiv navedenog lica biće podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Neovlaštena proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

Dana 07.01.2018. godine oko 00:25 sati, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB, su na parking prostoru u ulici Ruđera Boškovića, u Novom Travniku, izvršili kontrolu i pregled lica zatečenih u motornom vozilu marke Alfa Romeo, kojom prilikom je kod S.M. rođen 1993. godine iz Novog Travnika, pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga canabis.

Protiv navedenog lica poduzimaju se zakonom propisane mjere i radnje u saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 16 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 20 saobraćajnih nezgoda u kojima su 2 osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 344 prekršajna naloga, a mobilnim radarima evidentirano je 248 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

POŽARI

Dana 07.01.2017.godine u 06:50 sati u PS Kiseljak prijavljeno je da je došlo do požara na krovnom dijelu poslovne zgrade u sklopu benziske pumpe Trgotank, u mjestu Jehovac, Kiseljak. Odmah po zaprimljenoj prijavi na lice mjesta upućena je patrola policije, kao i pripadnici DVD Kiseljak.

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici OKP PU Kiseljak, koji poduzimaju i druge mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti pod kojim je došlo do navedenog požara.