Naslovnica Vijesti Centralna Poznata izborna komisija za izbor sportiste SBK/KSB

Poznata izborna komisija za izbor sportiste SBK/KSB

760
PODIJELI

U zgradi Vlade SBK/KSB  održana je 1. sjednica Organizacionog/Orgnizacijskog odbora ” Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2017. godinu ” sastavljenog od istaknutih sporskih radnika sa područja SBK/KSB, načelnika Općina Travnik, Gornji Vakuf/Uskoplje,Vitez, Donji Vakuf i načelnika Općine Novi Travnik Refika Lende koji je ujedno i domaćin ovogodišnje manifestacije. Pored navedenih Organizacioni odbor sačinjavaju predstavnici resornog Ministartsva u Vladi SBK/KSB.

Ministrica Čerkez istaknula je da  Vlada SBK/KSB za iduću godinu predvidjela iznos od 700.000,00 KM novčanih  sredstava za  sport i da se nada će u skorije vrijeme Vladda SBK/KSB ispoštovati zakonsku obavezu od 0,5% ukupnih sredstava Budžeta SBK/KSB i da je tjelesna aktivnost značajna za razvoj mladih, kao i ostalih starosnih generacija posebno u posljednje vrijeme pripadnika treće starosne generacije.

Članovima Organizacionog/Organizacijskog odbora obratio se načelnik Općine Novi Travnik Refik Lendo  u svojstvu domaćina i potpredsjednika manifestacije te istaknuo da  je ” Izbor najboljeg sportiste Kantona ” izuzetno važan događaj za Općinu Travnik kao i Kanton i da je važna koordinacija između svih institucija na nivou Kantona. Također, istaknuo je da se trebaju birati najbolji sportisti bez ikakvih predrasuda i da im se treba odati priznanje za postignute rezultate u 2017. godini.

Najteži i najdgovorniji zadatak pripada članovima Ocjenjivačkog suda/Žirija ” Izbora najboljeg sportsite Kantona za 2017. godinu ” koji ima zadatak da izabere najbolje među najboljima i da u 29 kategorija proglasi pobjednike s obzirom da je izmjenama i dopunama Pravila za izbor sportiste i sportske ekipe SBK/KSB od ove godine povećan broj kategorija.

Jednoglasnom odlukom prisutnih izabran je Ocjenjivački sud/Žiri ” Izbora najboljeg sportsite Kantona za 2017. godinu ” u sljedećem sastavu: Vlado Mičić, predsjednik, Avdulah Zlotrg, potpredsjednik, Ivica Bonić, Nusret Baručija, Edhem Ekmeščić, Boro Vujica i Dženan Mahmutbegović, članovi.        Manifestacija ” Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2017. godinu ” održati u Domu kulture u Općini Novi Travnik 23. februara 2018. godine sa početkom u 18,00 sati.