Naslovnica Vijesti BiH PROJEKT ZA STANOVNIŠTVO AFRIKE: Preko 800 bunara sa pitkom vodom za više...

PROJEKT ZA STANOVNIŠTVO AFRIKE: Preko 800 bunara sa pitkom vodom za više od godinu dana (FOTO)

463
PODIJELI

Projekt koji je ujedinio skoro cijeli svijet, svaki dan dobija nove izazove, one pozitivne i svaki dan biva sve bolji i bolji.

Rukovodioci projekta, Zeničani, profesor Haris Hećimović i Aldin Kajmaković, već nešto više od godinu dana rade na realizaciji izgradnje bunara sa čistom i pitkom vodom na području Afrike.

Portal TNT.ba obavještavao vas je redovno o stanju u Africi, kao i načinu na koji se može sudjelovati u projektu, te danas vam donosi još jednu radnosnu vijest.

Nakon nešto više od godinu dana, koliko traje projekt, jučer su prikupljena sredstva za 800. bunar u dalekoj Africi, te su rukovodioci ponosni i sretni.

Dosad na području sedam zemalja u Africi izgrađeno je blizu 400 bunara, a u projektu sudjeluju pojedinci, udruženja, organizacije, kompanije i svi oni koji žele da na ovaj način pomognu stanovništvu Afrike, koji kilometrima pješače da bi došli do bilo kakve vode.

“San od 1.000 bunara za male slatke je hvala Uzvišenom, svakog dana sve izvjesniji. Molim Uzvišenog da donatorima i učesnicima projekta podari svako dobro oba svijeta. Idemo ako Bog da, polako ali sigurno, prema brojci od 1.000 bunara”, kazao je Aldin Kajmaković, jedan od rukovodioca projekta.

Bunari u Africi grade se u sedam zemalja, te cijene se kreću od 800 eura, za bunar bez rezervoara, do 1.000 eura za bunar sa rezervoarom. Svi oni koji žele da učestvuju u realizaciji projekta ili da se bolje upoznaju o istom, informaicje mogu dobiti na Facebook profilu rukovodioca, Aldina Kajmakovića.