Naslovnica Vijesti BiH Ceste FBiH krajem januara nabavku soli za ovu zimu platile više od...

Ceste FBiH krajem januara nabavku soli za ovu zimu platile više od 830 hiljada KM

441
PODIJELI
Predmet ovog postupka je, kako to stoji u ugovoru, nabavka soli za sprečavanje poledice tokom zime 2017/18. i njen transport do punktova za zimsko održavanje magistralnih cesta na teritoriji Federacije BiH.

oglasi

Obavještenje o nabavci je raspisano na osnovu potreba ugovornog organa predviđenih u poslovnom planu za 2017. i 2018. godinu. Ugovori su dodijeljeni firmama Macot sol d.o.o. iz Mostara i Solana d.d. iz Tuzle.

Priloženi ugovor za nabavku 4.750 tona morske ili kamene soli NaCl za posipanje cesta 0/4 mm, u vrijednosti od 720.300 KM, odnosi se samo na prvi lot. Taj ugovor je dodijeljen firmi Macot sol d.o.o. iz Mostara.

U obavještenju o dodjeli ugovora se navodi da je predmet postupka podijeljen na tri lota. Uz navedeni prvi lot, drugi se odnosi na nabavku 5.850 tona industrijske soli NaCl za posipanje cesta 0/1 mm i treći na nabavku 220 tona soli CaCl2 na osnovu potreba ugovornog organa.

Ceste FBiH su za nabavku dodatnih količina soli za sprečavanje poledice tokom zime 2017/2018. i transport do punktova za zimsko održavanje cesta, u okviru drugog lota, platile dodatnih 119.385 KM Solani d.d. Tuzla.

Međutim, ugovor je podijeljen na tri lota, a nedostaju informacije za treći lot. Budući da do objave teksta nismo uspjeli do njih doći, kontaktirali smo firme kojima su dodijeljeni ugovori.

U jednoj od tih firmi su nam kazali da nabavka soli s kraja januara 2018. godine s PDV-om mora vrijediti više od jednog miliona KM.