Naslovnica Show Domaće zvijezde Čola: Žena je muškarcu najbolji prijatelj

Čola: Žena je muškarcu najbolji prijatelj

451
PODIJELI

Najpopularniji pop izvođač u bivšoj Jugoslaviji – Zdravko Čolić, poslije petogodišnje diskografske pauze, objavio je novi studijski album ”Ono malo sreće”, koji je odmah osvojio srca publike i vrhove top-lista.

oglasi

Zdravko je održao i vrlo uspješan novogodišnji koncert u svom rodnom Sarajevu, ali imao je vremena za kratak predah i odmor u društvu supruge Aleksandre i kćerki Une Zvezdane (16) i Lare (11). U razgovoru za Glossy pjevač govori o daljim poslovnim planovima, ali i o muško-ženskim odnosima.

Kakve su reakcije na novi CD?

– Rano je za ocjene. Novi album je bolji od nekoliko mojih prethodnih. Publika će na kraju jedina dati pravi sud. Izašli smo s dva singla, a pred kraj godine i s numerom ”Šljive”, koja je brza i s mnogo ritma. Međutim, na albumu dominiraju balade, a valjda ljudi više vole kad ja pustim glas. Mogu reći da je za sve generacije.

Je li danas teško kupiti dobru pjesmu?

– Najlakše je kupiti neke pjesme iza kojih ne stojiš, a kao autor dobivaš priliku da se izraziš. Ako imaš nešto što ti se dopada, to je najbolje. Nikad ne bih stavio svoju stvar na album ako mi je bolja neka druga. Teško je danas dobiti dobru pjesmu jer je izvođači čuvaju za sebe. Što bi je dao meni za male pare kad on može napraviti dobar posao. Meni pjesme bira producent Nikša Bratoš, tako da je kod njega adresa na kojoj poslušam sve što drugi napišu.

Odbili ste mnoge pjesme koje su kasnije postali veliki hitovi. Zašto?

– Nekad je čovjek ograničen prostorom. Moj prijatelj i rok kritičar Peca Popović ima sjajnu ideju da snimim album s pjesmama koje su mi ponuđene, a nisam ih snimio. U karijeri je normalno da se takve stvari dešavaju. Doduše, neke numere bolje rade kod drugih izvođača.

Znate li gdje su sve žene iz vaših pjesama – Kristina, Ivana, Ruška…?

– Nijedna pjesma nije o stvarnoj ženi osim Kristine, koju je Kornelije Kovač posvetio svojoj kćerki. Pjesma ”Ruška” je nastala na vrlo interesantan način. Melodija je bila na cimbalu, a Marina Tucaković joj je podarila tekst. Mnoge žene i muškarci se pronalaze u njoj.

Ko su žene koje su vaš život učinile boljim?

– Na prvom mjestu moja supruga Aleksandra. Sreo sam dosta pravih žena u životu koje su svojim ponašanjem uticale na mene. Žena je čovjeku najbolji prijatelj ako mu nije ljubavnica. U tom slučaju između njih ima previše pomiješanih emocija. Pitanje je kako čovjek da odvoji da mu neka bude drugarica, a ne ljubavnica.

Jesu li vam žene bolji prijatelji od muškaraca?

– Jesu. Mislim da su čak i žene ženama bolji prijatelji. Muškarac uvijek ima nešto dvosmisleno u glavi.