Naslovnica Vijesti Crna hronika Dadilja osuđena na smrt: Zbog dugova ubila troje djece i njihovu majku

Dadilja osuđena na smrt: Zbog dugova ubila troje djece i njihovu majku

515
PODIJELI

Kineski sud osudio je na smrtnu kaznu dadilju koja je podmetnula požar u kojoj je poginulo troje djece, zajedno sa njihovom majkom.

oglasi

Tridesetpetogodišnja Mo Huanjing zapalila je stan svog poslodavca u junu prošle godine, nadajući se da će uspjeti ugasiti vatru i potom biti nagrađena za spašavanje porodice!

To je, kako je utvrdila istraga, učinila jer je imala 9.500 dolara kockarskih dugova.

Sud u istočnoj Kini, prilikom izricanja presude u petak, njene motive nazvao je “odvratnim”, kazavši kako je “ozbiljno narušila javnu sigurnost i nanijela veliku društvenu štetu”.

Otac djece Lin Shengbin, koji je u trenutku požar bio na poslovnom putu, prisustvovao je izricanju presude u petak, piše The New York Times.

– Zakon je konačno kaznio đavola. Nakon mučenja od 200 dana, danas je konačno stiglo rješenje – napisao je Shengbin na svom blogu nakon presude.

Naposredno nakon požara, neki su čak i sažalijevali Mo kazujući kako je bila preopterećena dugovanjima i očajem. Međutim, javno mnijenje se potpuno promijenilo nakon što su mediji izvijestili da se radi o osobi koja je zbog svoje ovisnosti o kockanju založila porodični nakit i potrošila sav novac koji joj je njena porodica posuđivala.

Sudska odluka kojom je osuđena na smrt na kraju je izazvala uglavnom pozitivne komentare u javnosti.

 

faktor.ba