Naslovnica Vijesti BiH Neuspješan pokušaj paljevine kuće na Ilidži

Neuspješan pokušaj paljevine kuće na Ilidži

222
PODIJELI

Jedna osoba uhapšena je u Sarajevu u subotu nakon neuspješnog pokušaja paljevine kuće u Općini Ilidža, saopćeno je jutros iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

oglasi

Kako je saopćeno iz MUP-a KS, u subotu su obaviješteni su policijski službenici Pete PU od strane S.S; koji je nastanjen u ulici Uglješe Uzelca broj 50, općina Ilidža, da je njemu poznati D.B. pokušao zapaliti njegovu kuću tako što je na balkon kuće bacio staklenu flašu sa zapaljivom materijom, koja se odbila od balkonsku ogradu i zapalila se na zemljanoj površini ispred kuće.

O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Uviđaj je izvršen od strane uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo. Radeći na pronalasku izvršioca navedenog krivičnog djela policijski službenici Pete PU su istog dana lišili slobode D.B; rođen 1994. godine iz Ilidže, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 301/28. KZ FBiH /Paljevina u pokušaju/.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Lice lišeno slobode predato je u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, saopćeno je.

 

N1