Naslovnica Lifestyle Snježne skulpture ukrasile Hrasnički stan na Igmanu

Snježne skulpture ukrasile Hrasnički stan na Igmanu

392
PODIJELI
Dvadeset planinara je u dvosatnom pješačenju sa Mrazišta na Igmanu, preko Ratne džamije, šumskom stazom uživalo u zimskom ozračju snijegom ukrašenih četinara. Ponegdje u snijegu preko staze pa dalje u dubinu šume tragovi srne. A vajarske snježne skulpture koje je oblikovao vjetar i koje sliče pješčanima dinama pokazuju nenadmašnost prirode koja stvara ono što čovjek ne može. Ilustruje to i besprijekorno pravilan zaleđeni snježni luk na strehokapu planinarskog doma Hrasnički stan, kojeg su oblikovali vjetar, snijeg i mraz…

oglasi

Tiho vrijeme, svježina planinskog zraka i zimske temperature, za planinare koji su stigli prolazeći kroz visoki snijeg učinili su subotnji izlet izuzetno ugodnim. Toplina i prijatan ambijent u planinarskom domu Hrasnički stan, koji bilježi šest decenija dugu tradiciju postojanja i ljubiteljima prirode predstavlja omiljenu destinaciju za predah, ugostila je i učesnike subotnjeg izleta. Našla se tu i harmonika, zapjevalo se, uživalo u druženju, smijehu i šali i delicijama donesenim u rukasacima.

Povratak u predvečernjim satima preko Igmana u Sarajevo sa zadovoljstvom i dobrim raspoloženjem zbog za mentalno i tjelesno zdravlje kvalitetno provedenog dana.

I u nedjelju je druga grupa planinara, u organizaciji PD “Igman Vratnik” pohodila Hrasnički stan. Vođa izleta, Asif Berkovac, kaže da ni meteorološka najava polarnih temperatura nije spriječila ljubitelje prirode da drugi dan proteklog vikenda krenu sa Igmana do Hrasničkog stana, uživajući u snijegu koji je padao sve vrijeme dok su pješačili.