Naslovnica Vijesti BiH Stanje na putevima: GP Izačić i GP Velika Kladuša ponovo otvoreni za...

Stanje na putevima: GP Izačić i GP Velika Kladuša ponovo otvoreni za sva vozila

605
PODIJELI

Nakon vraćanja u funkciju sistema u Hrvatskoj, kao i boljih vremenskih uslova, na graničnim prelazima Izačić i Velika Kladuša saobraćaju sve kategorije vozila.

oglasi

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog ugaženog snijega na kolovozu sporije se saobraća na dionicama u zapadnim i sjeverozapadnim dijelovima BiH, a izdvajaju se putni pravci Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar, Srbljani-Cazin-Velika Kladuša, Mrkonjić Grad-Livno i Livno-Drvar.

Iz BiHAMK-a vozače su upozorili i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz i izdvojili dionice Konjic-Mostar-Doljani, Jablanica-Prozor, Jajce-Banja Luka, Sarajevo-Foča i Bugojno-Novi Travnik. Frekvencija vozila je slabijeg intenziteta, a pojačan promet tokom dana očekuje se na putevima koji vode ka ski centrima i zimskim izletištima.

Vozačima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu, a posjedovanje zimske opreme je zakonski obavezno.

Na autoputu A-1 preticajnom trakom saobraća se na dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo zbog čega je na ovoj dionici autoputa potrebno voziti opreznije i smanjenom brzinom.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja i na magistralnom putu Banja Luka-Crna Rijeka, na lokalitetu Gornji Šeher, kao i na regionalnim putevima Banja Luka-Turbe, u mjestu Ljubačevo i Bratunac-Drinjača.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu Resanovci-Drvar, a razlog je urušavanje potpornog zida.

 

faktor.ba