Naslovnica Lifestyle Više od 140 trkača istrčalo Splitski polumaraton sa Udruženjem Marathon

Više od 140 trkača istrčalo Splitski polumaraton sa Udruženjem Marathon

455
PODIJELI
Splitski polumaraton obilježili su teški vremenski uslovi, uz ledenu buru, snijeg, vjetar te oko 170 metara uspona, međutim, ni to nije pokolebalo entuzijazam i energiju hrabrih trkača i trkačica koji su sa motom Udruženja Marathon Sarajevo – “You'll never run alone!” uspješno završili trku i ponosno odnijeli, za neke i svoje prve polumaratonske medalje, pokazavši sebi da su se trud i vrijedni treninzi tokom cijele zime isplatili.

oglasi

Iako je temperatura bila tek jedan stepen iznad nule, uz snažni vjetar i osjećaj hadnoće, na splitskoj Rivi su i dalje bile prepoznatljive plave majice 11. Sarajevskog polumaratona te poznati prikaz sarajevskih mostova koji je više od 140 trkača i trkačica ponosno nosilo uz kape, rukavice, jakne i dukserice.

Jedna od sarajevskih priča koja je dirnula mnoge je i priča četveročlane porodice Jordamović koji su već drugu godinu za redom zajednički odnijeli četiri polumaratonske medalje u Sarajevo i na taj način pružili primjer svim BiH građanima o važnosti kreiranja zdravih navika u vlastitoj porodici i neraskidivosti veza stvorenih kroz ljubav prema sportu. Podsjećamo da su Sabina i Haris Jordamović, treneri Škole trčanja Klix, prvi bračni par u historiji Bosne i Hercegovine koji je zajedno istrčao maraton u 2015. godini.

“Splitski polumaraton za našu porodicu postao je već porodična tradicija te jedna vrsta porodičnog izleta i druženja zahvaljujući kojem stvaramo neke od najljepših porodičnih uspomena. Zajedničko trčanje polumaratona za nas predstavlja najbolji način da se povežemo i pružimo podršku jedni drugima, ali i da se dobro zabavimo. Za Harisa i mene, trčanje rame uz rame od starta do cilja trke je i svojevrsna vrsta team buildinga te neprocjenjivo zajedničko iskustvo jer upravo kroz zajedničke napore, druženje i razgovore tokom trke u stanju smo pružiti podršku jedno drugom te biti inspiracija svome partneru kako bi što bolje i uspješnije završio trku te postao najbolja verzija sebe”, istakla je Sabina Jordamović, trenerica Škole trčanja Klix.

Direktor udruženja Marathon Erol Mujanović ističe kako je izuzetno zadovoljan i ponosan na polaznike Škole trčanja Klix, koji su i po najtežim vremenskim uslovima uspjeli istrčati svoje lične rekorde i dokazati sebi da uz zajednički trud i rad mogu sve.

Polumaraton u Splitu prva je ovogodišnja ekskurzija za trkače Škole trčanja Klix kojom je i zvanično otvorena sezona trčanja. U 2018. godini trkače očekuje još mnogo iznenađenja i zajedničkih putovanja, a prva sljedeća destinacija bit će 2. Mostarski polumaraton na kojem ih čeka mnogo lijepih zajedničkih trenutaka i zabave.

Za sve oni koji bi se željeli početi baviti rekreativnim trčanjem već ove godine, udruženje Marathon Sarajevo 31. marta u 11 sati u dvorani broj 4 organizuje info sesiju sarajevskog kina Cinema City. Na info sesiji, svi zainteresirani će moći saznati više o prednostima rekreativnog trčanja te o samom radu Škole trčanja Klix, koja će ove godine upisati 6. generaciju polaznika. Više informacija dostupno je na oficijelnoj Facebook stranici Udruženja Marathon Sarajevo.