Naslovnica Biznis Euro Roal, LB.Profilei Euro Metali prezentirali arhitektima najnovija rješenja za ekonomičnu gradnju...

Euro Roal, LB.Profilei Euro Metali prezentirali arhitektima najnovija rješenja za ekonomičnu gradnju i uštede energije

504
PODIJELI

U cilju prezentacije najsavremenijih rješenja u građevinarstvu sa aspekta ekonomične gradnje i ušteda energije, u Sarajevu je organiziran poslovni susret Asocijacije arhitekata u Bosni i Hercegovini i kompanija Euro Roal, LB.Profile i Euro Metali.

oglasi

U okviru predavanja na temu otvori u arhitekturi govorili su inženjeri iz Njemačke i Bosne i Hercegovine.

Svoja znanja i iskustva arhitektima su prenijeli Admir Djedović direktor Euro Roala, inženjer Friedhelm Vogel ispred njemačke kompanije LB.Profile Herbstein, i Arif Vlajčić mašinski inžinjer u firmi Euro Metali.

“Reakcije arhitekata su izvanredne. Izrazili su ahvalnost što su na jednom mjestu mogli saznati sve o inovacijama kojen udimo u ovoj oblasti. Napravili smo prvi korak i uspostavili ovu B2B saradnju sa arhitektonskim kućama u našoj zemlji. Prezentirali smo najsavremenija rješenja modernih PVC sistema u čemu je naša njemačka firma LB.Profilesa 11 patenata jedan od lidera na tržištu, a o čemu je arhitektima iz prve ruke govorio inženjer Vogel.
UpravoLB.Profile nudi najbolja rješenja iz oblasti ugradnje PVC prozora i vrata, sa fokusom na standarde ušteda energije UW i UF zaštitu. Veliku pažnju arhitekata izazvala je prezentacija naših rješenja u oblasti Alu Fasada i HPL ploča (High Presaure Laminated Panels) namijenjenih za eksterijer. Također, prezentiran je naš sisem PCD 82 XT, koji se jako puno koristi u građevinarstvu u Holadniji i Belgiji, a radi se o jednom modernom sistemu koji nije poznat na balkanskom tržištu.

Isto tako, najavljen je jedan novi sistem koji je u fazi investicije ALU KLIP na PVC prozore kao klizni sistem Hebe Schiebe. Kolega Vlajčić ispred Euro Metala održao je kratko predavanje o tehnologiji proizvodnje crne i obojene metalurgije, obradi i proizvodnji čelika koji se koriste u građevinarstvu i proizvodnji otvora. Saradnju sa Asocijacijom arhitekata nastavit ćemo i u budućnosti”, kazao je Admir Djedović direktor kompanije Euro Roal.

Euro Roal je vodeći distributer Aluminijskih , PVC LB. Profila, materijala od Inoxa, polikarbonata i pleksiglasa, sa zastupništvom za Bosnu i Hercegovinu Maco Okovaza PVC stolariju.
Zasada je Euro Roal sa svojim asortimanom osim Bosne i Hercegovine prisutan i na tržištima Srbije, Kosova, Crne Gore i Makedonije.