Naslovnica Tech Internet Majneri kriptovaluta u 2017. kupili tri miliona grafičkih kartica

Majneri kriptovaluta u 2017. kupili tri miliona grafičkih kartica

213
PODIJELI

Iako je vrijednost bitkoina, ili bilo koje druge kriptovalute, izuzetno nestabilna, mnogi se hvataju u koštac s tim rizikom u nadi da će zaraditi ogromnu sumu novca. Taj rizik se najviše isplatio prodavcima grafičkih kartica, pošto su u 2017. godini majneri kupili čak tri miliona kartica ukupne vrijednosti od 776 miliona dolara.

oglasi

To su podaci sajta Jon Peddie Research, koji se bavi istraživanjem i vođenjem statistike koja se tiče trendova u kompjuterskoj industriji.

Doktor Džon Pedi (Jon Peddie) je izjavio kako je uprkos velikim zahtjevima za rudarenje kriptovaluta ”gejming oduvijek bio i ostat će glavni vodič prodaje GPU-a”. Pomama za grafičkim karticama i dalje traje, ali predviđanja navode da će interesovanje početi da slabi.

Dok sa druge strane imamo predviđanja kompanije “Nvidia” da će njihova cijena grafičkih kartica nastaviti da raste sve do trećeg kvartala 2018. godine.

Ovo najviše šteti gejmerima, odnosno osobama koje grafičku kartu uzimaju za neku drugu potrebu, a ne za rudarenje, zbog toga je isto “Nvidia” nedavno preporučila prodavcima da karte prodaju gejmerima a ne majnerima.